DOLAR
32,2684
EURO
34,8285
ALTIN
2.414,43
BIST
10.280,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

NOSAB ve mor salkım, kadına şiddete “dur!” diyecek

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği arasında şiddet gören kadınların destek alabilmesi amacıyla düzenlenen iş birliği protokolü imzalandı.

NOSAB ve mor salkım, kadına şiddete “dur!” diyecek
A+
A-

NOSAB ve Mor Salkım Dayanışma Derneği arasında imzalanan protokolün imza törenine NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, Mor Salkım Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, NOSAB Bölge Müdürü Mehmet Koçer ile her iki kurumun yetkilileri katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, NOSAB olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, her tür şiddet ve cinsiyete dayalı şiddetin sonlanmasını sosyal sorumluluk olarak hedeflediklerini söyledi. Başkan Gülmez; “Kadına karşı aile içi şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye’de sayılı kadın dayanışma derneklerinden biri olan Mor Salkım ile iş birliği gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

CİNSİYETE DAYALI ŞİDDETE KARŞI ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ

İmzalanan iş birliği anlaşmasıyla toplumsal dönüşüm hedefi yolunda önemli bir adım attıklarını belirten Başkan Erol Gülmez, “NOSAB bünyesinde şiddet gören kadınlara destek eli uzatma konusunda Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ile ortak faaliyetler gerçekleştireceğiz. Eğitimler ve etkinliklerle cinsiyet eşitliği konusuna vurgu yaparak kadına şiddeti engelleme konusunda farkındalık oluşturacağız” diye konuştu.

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler ise kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesinde özel sektör ile iş birliklerini gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyleyerek, NOSAB Yönetim Kurulu Balkanı Erol Gülmez’e konuya kayıtsız kalmadıkları için teşekkür etti. Dernek olarak gönüllülük esasıyla yaptıkları çalışmalarla Bursa’da tek, Türkiye’de sayılı sivil toplum kuruluşlarından birisi olduklarını ifade eden Başkan Dilek Üzümcüler, “Dayanışma ruhuyla hareket eden, 7/24 hizmet veren şiddet hattı ile kadın ve çocukların güçlenmesi amacıyla hizmet veren gönüllü bir sivil toplum örgütüyüz” dedi.

Üzümcüler, sözlerine “Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği olarak, 2012 yılından bu yana şiddete maruz kalan kadınların ve çocukların güçlenmesi için faaliyet gösteriyoruz. Mor Salkım, özel sektör kuruluşları ve yerel yönetimlerin yanı sıra kamu kurumlarının da önemli paydaşları arasında yer alıyor. 7/24 şiddet hattımızla birlikte ‘Şiddeti Frenliyoruz’ ve ‘Erkek Diliyle Şiddeti Konuşuyoruz’ gibi projelerle erkekleri de şiddetle mücadeleye dahil ediyoruz” şeklinde devam etti.

Uzman eğitmen ekibi ile toplumsal cinsiyet temelli şiddet türlerine dair bilgilendirme faaliyetlerinde bulunduklarını vurgulayan Başkan Üzümcüler, “İnanıyorum ki NOSAB ile birlikte başarılı işlere imza atacağız. NOSAB aracılığıyla bizlere danışan kadınların yanında olacağız. Şiddet görmüş kadınların güçlenmesine yardımcı olarak kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için istihdam edilmelerine destek vereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.