DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Orhaneli’ne AB standartlarında atık su arıtma tesisi

Orhaneli’ne AB standartlarında atık su arıtma tesisi
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli’ndeki atık su arıtma tesisinin kapasitesini 4,5 kat artırarak AB standartlarına ulaştıracak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli ilçesinde bulunan günlük bin metreküp kapasiteli atık su arıtma tesisi üzerinde gerçekleştirilen yatırım ile kapasitesini 4,5 kat artırarak AB standartlarına ulaştıracak bir proje üzerinde çalışmalarına hız veriyor. Fiziki gerçekleşmenin yüzde 60’ın üzerinde olduğu tesisin, yıl sonuna kadar tam kapasiteyle faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin yüzde 95’ini kapsayan atık su arıtma hizmetlerini sağlarken, aynı zamanda mevcut tesislerde kapasite artırımına da yöneliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sağlıklı bir kentin sadece güçlü bir altyapıyla mümkün olabileceğine vurgu yaparak, altyapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirtti. İçme suyu kayıp-kaçak oranının azaltılması ve atık su arıtma konularında Türkiye’de lider bir konumda olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Sağlıklı içme suyu sağlamak kadar, atık suların da insan ve çevre sağlığına zarar vermeden arıtılması büyük bir önem taşıyor. Bu bilinçle şehrimizdeki atık su arıtma kapasitesini sürekli olarak artırıyoruz. İlçelerimizdeki altyapı çalışmalarını da hızlandırıyoruz. Bu bağlamda Orhaneli ilçemizde bulunan mevcut atık su arıtma tesisinin kapasitesini yüzde 440 artırarak 4.400 metreküpe çıkarıyoruz. Ayrıca arıtma teknolojisini AB standartlarına getiriyoruz. Projeyi bu yıl sonuna tamamlayarak hizmete sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Orhaneli ilçesinde gerçekleştirilen bu yatırımın tamamlanmasıyla, atık suların daha etkili bir şekilde arıtılması sağlanacak ve çevre dostu bir şekilde deşarj edilmesine imkan tanınacak. Bu tesisin kapasite artırımı ve modernizasyonu, Bursa’nın çevresel sürdürülebilirliğini artırmak için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.