DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
22°C
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C

Osmangazi Belediyesi, engelli bireylere “Engel yok” dedi

Osmangazi Belediyesi, engelli bireylere “Engel yok” dedi
A+
A-

ESRA CAN-TAHA TÜTÜNCÜ

Osmangazi Belediyesi OBAM Engelli Gündüz Bakım Merkezi tarafından, Demirtaş Kültür Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte engelli bireyler tarafından erik dalı eşliğinde dans, tiyatral skeç, konser gibi çeşitli gösteriler sunuldu. 7’den 70’e herkesin gönlünü mest eden etkinlikte düzenlenen gösteriler izleyenleri mest etti.

Etkinlikte konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat, engelli bireylerin topluma kazandırılması için belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Kürşat, “Engel yok bize elhamdülillah. Engelsiz bir dünya, engelsiz bir Türkiye, engelsiz Osmangazi için elimizden geleni yapacağız. Osmangazi’mizin BAREM’i hakikaten bütün Türkiye’ye emsal olacak bir hizmet veriyor. Yetmiş sekiz tane aileye hizmet veriyor. Her gün on beş yirmi tane misafirimiz üyemiz oradan faydalanıyor. İşte bu güzel etkinlikler de orada öğretmenleriyle beraber hazırlanıyor. Ben bir teşekkürü de buradan, değerli müzisyen arkadaşlarıma etmek istiyorum. Gönüllü gelmişler, öğrendim onlara. Sağ olsunlar. Ya Kangal Adası’na teşekkür ediyor. Onlar da o saçlarını yapmışlar. İşte birlik içinde Osmangazi böyle oluyor. Birlik içinde bir toplum bu şekilde oluyor. Yeter ki belediyemiz önderlik yapsın. İşte vatandaş birlik beraberlik içinde. Sağ ol. Şimdi değerli arkadaşlar, değerli misafirler. Belediye biz her zaman söylüyoruz ki sadece çöp toplamak, asfalt dökmek veya imar değil. İşte belediye sosyal bir kurum. Böyle birleşebilirsek, beraber olabilirsek, bir araya getirebilirsek belediyecilik o zaman güzel. Osmangazi Belediyesi de tamamen amacı, hedefi sosyal belediyecilik, gönül belediyeciliği. Yeter ki gönüller bir olsun, beraber olsun, engelsiz bir Osmangazi için sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.