DOLAR
32,2342
EURO
34,7983
ALTIN
2.427,67
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Açık
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C

Osmangazi Belediyesi’nden Hüdavendigar’a bir cami daha

Osmangazi Belediyesi’nden Hüdavendigar’a bir cami daha
A+
A-

ESRA CAN-TAHA TÜTÜNCÜ

Osmangazi Belediyesi tarafından Hüdavendigar Mahallesi’nde Hüdavendigar Osmangazi Camii ve Sosyal Tesisleri, gerçekleştirilen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.

Açılış törenine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, AK Parti AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç ve Mustafa Yavuz, Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan programda konuşan Hüdavendigar Osmangazi Camii Dernek Başkanı Abdülmecit Alp, cami açılışında yaptığı konuşmada, “Sayın milletvekillerim, sayın belediye başkanım, Hüdavendigar Osmangazi Camii Derneği’nin yaptırmış olduğu bu güzel camimize, uzaktan, yakından teşriflerinden dolayı teşekkür ederim. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar ve ekibine, Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör ve katkıda bulunan bütün Müslümanlardan Allah razı olsun.

Camilerimiz, özgürlüğümüzün ve hürriyetimizin sembolüdür. O ezanlar ki şehadetler dinin temelidir. Ebediyen benim yurdumun üzerinde, inşallah ülkemizdeki bütün camilerimizde Allah ezanlarımızın seslerini dindirmesin. Kahramanmaraş’ı işgal eden düşmanlara karşı, Sütçü İmam bir Cuma gününde bize namazı kıldırın dedikleri zaman Müslüman der ki işgal altında olan bir yerde Cuma namazı kılmak değildir. Hep beraber Cuma namazını kılıyoruz.

Aynı bugün Filistin’de, Gazze’de, Bedir’in aslanları gibi mücadele eden, çarpışan ve şehadete koşarak severek giden o güzel insanlar da camilerinden ezanların seslerini Allah dindirmesin. Allah Kudüs’te ve bütün İslam aleminde dünyanın sonuna kadar Allah ezanlarımızı susturmasın. Allah hepinizden razı olsun. Teşekkür eder, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise şunları söyledi: “Bugün burada, Osmangazi’mizin önemli bir mahallesinde, yeni bir camiinin açılışını yapmak için bir araya geldik. Bu vesileyle, açılışa katılan herkesi saygıyla selamlıyorum.

Osmangazi Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara kaliteli bir yaşam sunmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda, ilçemizde önemli eserler inşa ettik. Osmangazi Meydanı, Hisar Kentsel Dönüşüm Projesi, Oruçbey Mahallesi Kale Sultan Kazı Çalışmaları, Özel Osmangazi Bakım Merkezi ve Alzheimer Hastalığı Rehabilitasyon Merkezi bunlardan bazılarıdır.

Eğitim alanında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Osmangazi İmam Hatip Lisesi’nin uluslararası düzeyde bir eğitim kurumu haline gelmesi için çalışıyoruz. İlçemizdeki tüm okulların ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösteriyoruz.

Dini tesisler konusunda da önemli yatırımlar yapıyoruz. İlçemizdeki camilerin bakım ve onarımını gerçekleştiriyoruz. Yeni camiler inşa ediyoruz. Bu kapsamda, bugün açılışını yaptığımız cami de önemli bir eserdir.

Bu cami, tarihi bir camiyi aynen yeniden inşa ederek yapılmış bir eserdir. Bu tür eserler, hem kültürel mirasımızın korunması hem de vatandaşlarımızın ibadet ihtiyaçlarının karşılanması açısından önemlidir.

Bu eserin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu camiyi, Osmangazi’mize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun diliyorum.”