Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Osmangazi’de tasavvuf gecesi

Osmangazi’de tasavvuf gecesi
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlediği Ramazan Nağme konseri ile Bursalılara Ramazan ruhunu dolu dolu yaşattı. Tasavvuf gecesi ile dinleyiciler keyifli bir Ramazan akşamı geçirdi. 

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayının hazzını ve huzurunu yaşatmak adına tasavvuf müziği konseri düzenledi. “Ramazan Nağme” adı ile gerçekleştirilen konser etkinliğinde solist olarak yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Ses Sanatçısı Murat Irkılata, ilahi ve tasavvuf müziğinden sevilen eserleri seslendirdi. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen konser, sanatseverler tarafından ilgi gördü. Ramazan ayının manevi atmosferi içinde düzenlenen programda, seslendirilen tasavvuf eserlerine katılımcılar da eşlik etti. Tasavvuf müziği eşliğinde söylenen ilahilerin yankılandığı gece, izleyenlerde hoş bir seda bıraktı.

Konserin ardından Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, gecede sahne alan ses ve saz sanatçılarına çeşitli hediyeler takdim etti.