DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Osmangazi'den bereketli hasat şenliği

Osmangazi Belediyesi, yörenin kıymetli tarım ürünlerini taçlandırmak amacıyla düzenlediği festivallerle adından söz ettiriyor. Bu kapsamda, Türkiye'nin en seçkin ve nefis üzümlerinin yetiştiği Karabalçık Mahallesi, Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde görkemli bir üzüm festivaline sahne oldu.

Giriş: 22.09.2025 11:36
Paylaş
Osmangazi'den bereketli hasat şenliği

Karabalçık Mahallesi'nde gerçekleşen festivalde, üreticilerin özenle yetiştirdiği birbirinden lezzetli üzüm çeşitleri, dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Alphonse, Red Globe, Ata Sarısı ve İtalyan gibi farklı türlerdeki üzümlerin yarıştığı festivalde, birincilere 7 bin lira, ikincilere 5 bin lira ve üçüncülere 3 bin lira ödül takdim edildi.

Bu yıl 11. kez düzenlenen festivalde çocuklar, kurulan oyun alanlarında eğlenceli vakit geçirirken, Osmangazi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri festivale renk kattı. Sanatçı Pınar Kömürcüoğlu da konseriyle katılımcılara unutulmaz bir şölen yaşattı. Festivale, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Halil Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Akbulut, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Mutlu Esendemir, Mücahit Yıldızhan ve Fatih Vardar, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Türkiye'nin En Nadide Üzümleri Osmangazi'de Boy Veriyor"

Osmangazi Belediye Başkan Vekili Halil Aktaş, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, "Üzümlerimizin bereketi daim olsun. Türkiye'nin en kaliteli ve lezzetli üzümleri Osmangazi topraklarında yetişiyor. Osmangazi Belediyesi olarak, düzenlediğimiz festivallerle ürünlerimize değer katmaya gayret ediyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Akbulut ise, "Özveriyle bağlarını işleyen çiftçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın olmak üzere, bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Osmangazi Belediyesi Üreticinin Yanında"

Karabalçık Mahalle Muhtarı Ayhan Akın, Osmangazi Belediyesi'nin festivallerle üzümlerinin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, "Bu yıl 11. kez düzenlenen üzüm festivali için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en kaliteli üzümleri mahallemizde yetişiyor ve Osmangazi Belediyesi bu değerli ürünü geniş kitlelere duyuruyor" diye konuştu.

Karabalçıklı üreticiler de, festival düzenleyerek ürünlerine değer katan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a minnetlerini dile getirdi.


Yorumlar

Haber Arama