<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Osmangazi’den miniklere Sıfır Atık eğitimi

Osmangazi’den miniklere Sıfır Atık eğitimi
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, sürdürülebilir bir gelecek için geri dönüşümün önemini vurgulayarak, erken yaşlardan itibaren çocukları sıfır atık bilinciyle yetiştirmeye odaklanıyor.

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü vesilesiyle, Ayça Azak Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kreşi’nde düzenlenen eğitimlerde, Osmangazi Belediyesi Sıfır Atık Müdürü Rüveyşa Burça Turan, minik öğrencilere sıfır atık kavramını ve önemini anlattı. Etkinlik, çocukların çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçladı. Ayça Azak Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kreşi öğrencileri, dikkatle dinledikleri eğitimlerin ardından, atıkları geri dönüştürerek çevreyi koruma sözü verdiler.

“Geleceğimizin Teminatı Çocuklara Sıfır Atık Bilinci Aşılıyoruz”

Osmangazi Belediyesi Sıfır Atık Müdürü Rüveyşa Burça Turan, dünyanın geleceği için sıfır atığın kritik önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: “30 Mart, 14 Aralık 2022 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak ilan edildi. Biz de bu anlamlı günü, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla kutlamak istedik. Onlara sıfır atık bilincini aşılayarak, öğrendiklerini aileleriyle paylaşan ve sıfır atık elçileri olmalarını hedefliyoruz. Çocuklarımızın küçük yaşta bu bilince sahip olmaları, ileride çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlayacaktır. Sıfır atık, sadece atıkların geri dönüşümü ve tehlikeli atıkların bertarafı değil, kapsamlı bir sistemdir. Atıklarımızı ayrıştırarak doğal kaynaklarımızı koruyabilir, enerji tasarrufu sağlayabilir, sera gazı emisyonlarını azaltabilir, toprak ve su kirliliğini önleyebilir ve atık depolama alanlarının ömrünü uzatabiliriz. Osmangazi Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü olarak, tüm atık gruplarını ayrı ayrı topluyoruz. Ambalaj atıklarını geri dönüştürerek ağaçların kesilmesini önlüyoruz. Geçtiğimiz yıl topladığımız atık yağlarla, 5 Doğancı Barajı dolusu suyun kirlenmesini engelledik, böylece yer altı ve yer üstü sularımızı koruduk.”

“2050’ye Kadar Katı Atık Miktarı 3.8 Milyar Tona Ulaşabilir”

Acil önlemler alınmadığı takdirde, 2050 yılına kadar dünyadaki katı atık miktarının 3.8 milyar tona ulaşabileceği uyarısında bulunan Turan, şöyle devam etti: “Dünya genelinde bir yılda toplanan katı atıklar, bir konteynere yerleştirilip arka arkaya dizildiğinde, dünyanın etrafını 25 kez dolaşacak uzunluğa ulaşıyor. Tekstil sektöründe bir yılda harcanan su miktarı ise 86 milyon olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar. Kullandığımız kıyafetlerin ömrünü iki katına çıkararak, atmosfere salınan sera gazı miktarını yüzde 44 oranında azaltabiliriz. Sıfır atık sistemini benimsemek ve hayatımıza entegre etmek, çevre ve insanlık için büyük bir adımdır. Bugün, minik öğrencilerimizle bu bilgileri paylaşarak onların bilinçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”