DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Özdağ: “İyi Parti’den cevap bekliyoruz”

 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İyi Parti’ye işbirliği çağrısında bulundu ve CHP’nin HDP ile ilişkisini eleştirdi.

Özdağ: “İyi Parti’den cevap bekliyoruz”
A+
A-


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Karadeniz bölge çalışmalarını başlattı. Özdağ, Diyarbakır’da bir bulvara Şeyh Sait isminin verilmesini eleştirerek, “Bu kabul edilebilir değildir. Biz bu ismi kabul etmeyeceğiz ve Türk siyasetinin gündeminden valilik geri adım atana kadar, Recep Tayyip Erdoğan geri adım atana kadar her gün gündemde tutacağız.” dedi.

Özdağ, Trabzon’da yaptığı açıklamada, Zafer Partisi’nin oylarının tüm anketlerde yükseldiğini belirterek, “Karadeniz’de de seçim öncesinde hem adaylarımızı tanıtmak hem de oy grafiğimizi yukarı çekmek üzere yoğun bir çalışma temposu içerisine giriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özdağ, Diyarbakır’da bir bulvara Şeyh Sait isminin verilmesini ise sert bir dille eleştirdi. Özdağ, “Bu karar Diyarbakır’da kayyım görevini yapan vali tarafından alınmamıştır. Bir vatan haininin bulvara isminin verilmesi kararı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıdır.” dedi.

Özdağ, Şeyh Sait’in Cumhuriyete karşı isyan ettiğini hatırlatarak, “Burada Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum; 3-5 bölücü oyu almak için Türk askerinin, Türk polisinin kanına girmiş, masum sivilleri öldürmüş, İngiliz emperyalizminin kışkırtmasıyla isyan çıkartarak Türkiye’nin Musul ve Kerkük harekatını engellemiş bu adamın adını bulvara verdikten sonra bu bulvarın üzerindeki göbeğin adını Abdullah Öcalan göbeği mi koyacaksın? Buradaki üstgeçitlerin adı Murat Karayılan, Cemil Bayık üstgeçitleri mi olacak?” diye konuştu.

Özdağ, Yeni Şafak gazetesinin genç subaylara yönelik eleştirilerine de tepki gösterdi. Özdağ, “Yeni Şafak, pis elini Türk ordusundan çek. O senin ‘teğmenler cuntası’ diye saldırdığın genç teğmenlerden bir tanesi Alperen evvelsi gün şehit düştü. Bu genç teğmen çocukları asla ve asla pudra şekeri çekip ihale alan kendi adamlarınla karıştırma.” ifadelerini kullandı.

Özdağ, İyi Parti’ye de çağrıda bulunarak, “Biz, Zafer Partisi olarak yerel seçimlere giderken İyi Parti’ye bir çağrı yaptık. Böyle bir işbirliğinin yüzde 20’lik bir potansiyeli temsil ettiğini, Türk milletini iki kutup arasında ayrışmaktan kurtaracağını ifade ettik. Ancak şu ana kadar hem bu çağrımıza hem de Sayın Akşener’i ziyaret etmek için yapmış olduğum başvuruya bir cevap alamadım.” dedi.

Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi’ni de eleştirerek, “CHP Genel Başkanı Şeyh Sait’e hain diyemeyen, Şeyh Sait isyanı sırasında öldürülen, katledilen, şehit edilen binlerce yurttaşımızın akrabaları için elemlenmeyip Şeyh Sait’in isyan sırasında öldürülen arkadaşlarının akrabalarının üzüntülerini gündemine alan bir siyasetçi.” ifadelerini kullandı.