DOLAR
32,3275
EURO
34,4808
ALTIN
2.393,12
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Yağmurlu
19°C

Özdağ: “Trabzon’da Şeyh Sait ismi kabul edilemez”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ordu’da yaptığı basın açıklamasında, Trabzon’da Şeyh Sait isminin bulvara verilmesine tepki gösterdi. Özdağ, “Bu kabul edilebilir değildir. Şehirlerimiz kanına hakaret ettirtmeyiz” dedi.

Özdağ: “Trabzon’da Şeyh Sait ismi kabul edilemez”
A+
A-

Özdağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bizce yapılmak istenen Anayasa değişikliğinin bir habercisi olarak Diyarbakır’da 12 km’lik bulvara Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne İngiliz emperyalizminin teşviki ile isyan eden ve genç cumhuriyetin Musul ve Kerkük’ü İngiliz işgalinden kurtarmak için yapmış olduğu hazırlıkları böylece engelleyen bir vatan haini Şeyh Sait’in ismi altını çizerek söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmek istenmiştir.”

“Şeyh Sait ismini 12 km’lik bulvara veren kişi orada kayyım vali değildir. Bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan bu ismi vermeden hiçbir kayyım vali bir vatan haininin ismini Diyarbakır’da bırakın 12 km’lik bir bulvara bir ara sokağa bile veremez. Bu kabul edilebilir değildir.”

“Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarını İngiliz işgal kuvvetleriyle işbirliği yapan, milli mücadeleyi bastırmak için elinden geleni ardına koymayan Türk halkına ‘zavallı sürü’ diyen Vahdettin’in köşkünde kutlayan Erdoğan’ın bir vatan haininin ismini de Diyarbakır’da bulvara vermesi bizi hiç şaşırtmamıştır.”

“Genel Merkez’de hukukçu arkadaşlar çalışıyorlar. Trabzon’da yapacağım işlerden bir tanesi Adliyeye gitmek ve idare mahkemesinde bu ismin verilmesini durdurmak için dava açmak olacak. Yok öyle! Şehirlerimiz kanına hakaret ettirtmeyiz.”

Özgür Özel’i eleştirdi

Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de eleştirdi. Özdağ, “Özgür Özel utanmadan Şeyh Sait’in akrabalarının üzülmesinden bahsetmiştir. Özgür Bey, peki Şeyh Sait isyanında öldürülen vatandaşlarımızın, askerlerimizin üzülen aileleri için ne diyorsunuz? Onlar için yüreğiniz sızlamıyor mu? Üstelik isyanın bastırılmasında olanlardan Atatürk’ün haberi olmamıştır diyerek bir yandan Atatürk’ün konulara hakim olmadığını ifade ediyorsunuz. Siz kendinizi Atatürk ile kıyaslamayın ve karıştırmayın. Sizin hiçbir şeyin farkında olmadığınız çok açık. Bölgede her atılan kurşun, her atılan top mermisi Mustafa Kemal Atatürk’ün bilgisi dahilinde olmuştur. Çok da iyi olmuştur. Eğer bilmiyorsanız isyanın bastırılmasından sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ordusuna yayınladığı bildiriyi okuyun” dedi.

Ordu adaylarını açıkladı

Özdağ, Ordu’da aday belirleme çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “İki ilçede adaylarımızın isimlerini belirledik. Hem büyükşehirde hem de geriye kalan bütün ilçelerde aday çıkaracağız. Bütün Türkiye’de bütün ilçelerde iki il hariç Kars ve Iğdır, aday çıkarma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yener Turan, bizim milletvekili adayımızdı. Şimdi, Altınordu ilçe belediye başkan adayımız. Kendisine başarılar diliyorum. Cem Aslantaş, Fatsa’dan adayımız. Diğer adaylarımızı da Şubat ayında Ordu’ya tekrar geldiğimiz zaman açıklayacağım. Şubat’ta tekrar Karadeniz ziyaretimiz olacak” diye konuştu.