DOLAR
32,2596
EURO
34,7827
ALTIN
2.414,02
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

PFDK’dan skandal karar: Bursaspor’a 9 maç ceza

PFDK’dan skandal karar: Bursaspor’a 9 maç ceza
A+
A-

TFF 2. Lig’in 25. haftasında Amed Sportif Faaliyet isimli futbol kulübünü evinde ağırlayan Bursaspor’a 9 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Yeşil-beyazlı temsilcimizin 9 maçlık saha kapatma yaptırımının yanında 326 bin TL para cezası alması sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

TFF 2. Lig’in 25. haftasında oynanan Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı sonrası yeşil-beyazlı takım PFDK’ya sevk edildi.  Bursaspor’u 9 maç seyircisiz oynamaya mahkum eden TFF’nin kararı skandal olarak yorumlandı.

TFF’DEN SKANDAL AÇIKLAMA

TFF alınan skandal kararı şu ifadelerle duyurdu: : “Bursaspor Kulübü’nün, 05.03.2023 tarihinde oynanan Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 6 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Bursaspor Kulübü’nün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 40 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Bursaspor Kulübü’nün, taraftarları ile mensuplarının neden olduğu saha olayları ve talimatlara aykırı eylem nedeniyle FDT’nin 52/2., 46. ve 10/2. maddesi uyarınca 8 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 280 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Bursaspor Kulübü görevlisi Aşkın Değirmenci’nin, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada Bursaspor Kulübü görevlisi Aybars Türkkan’ın, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

KARA BİR LEKE

Ligin ilk yarısında Diyarbakır’da oynan maçta yaşanan insanlık suçu niteliğindeki olaylara 2 maç seyircisiz oynama ve 140 bin TL para cezası veren TFF’nin çifte standart tutumu eleştirileri beraberinde getirdi. Spor kamuoyu İstiklal Marşı’nın ıslıklanmasına, tribünde paçavra açılmasına ve oyunculara fiziki saldırılara 2 maçlık ceza uygun görülürken Bursaspor’a verilen 9 maçlık ceza Türk futbol tarihinde kara bir leke olarak yorumlandı.

ETİKETLER: