DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Renault, Bursa’ya 400 Milyon Euro Yatırım Yapacak

Renault, Bursa’ya 400 Milyon Euro Yatırım Yapacak
A+
A-

Fransız otomotiv şirketi Renault Group, OYAK ile birlikte Bursa’daki fabrikasına 400 milyon euro’nun üzerinde yatırım yaparak 4 yeni model üreteceğini açıkladı.

Şirket, 2027’ye kadar üretim maliyetlerini içten yanmalı motorlu araçlar için araç başına yüzde 30, elektrikli araçlar içinse yüzde 50 azaltmayı hedefliyor.

Renault’un “Uluslararası Oyun Planı 2027” kapsamındaki bu yatırım, şirketin Türkiye’deki hedeflerine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Renault, 2027 yılına kadar Türkiye’de pazar lideri olmak ve Türkiye’yi Avrupa dışında, dünyanın diğer noktalarına da ihracat yapan bir merkez haline getirmek istiyor.

Bu doğrultuda, Bursa Oyak Renault fabrikasında 2027 yılına kadar 4 yeni Renault modeli üretilecek. Bu modellerden üçü, B ve C SUV segmentindeki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış SUV modeller olacak.

Yeni Renault Duster, hibrit motor seçeneğiyle 2024 yılının ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulacak.

Renault’un Marka CEO’su Fabrice Cambolive, “Bursa fabrikamızı sadece Avrupa’nın değil, dünyanın diğer ülkelerinin de ihracat merkezi haline getireceğiz” dedi.