DOLAR
32,3587
EURO
34,8565
ALTIN
2.383,71
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

“Rota Myrleia” doğa ve yürüyüşseverleri ağırladı

Mudanya Belediyesi’nin Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği yürüyüşe katılan doğaseverler “Rota Myrleia” ile doğa, kültür ve tarihe keyifli bir yolculuk yaptı.

“Rota Myrleia” doğa ve yürüyüşseverleri ağırladı
A+
A-

İlçenin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak için “Rota Myrleia” projesini hayata geçiren Mudanya Belediyesi, “Neredesin Hylas” sloganıyla düzenlediği Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında doğa ve yürüyüş severleri ağırladı.

“ROTANIZ MYRLEIA OLSUN”

Tirilye Çamlı Kahve önünden başlayan ve Kapanca Antik Limanı’nda son bulan yürüyüş 6.7 km uzunluğunda ve orta zorluk seviyesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan yüzlerce kişi, ilçenin güzelliklerini yakından görme fırsatı yakaladı. Rota Myrleia’nın 131.6 kilometreyi kapsayan trekking, inanç, yürüyüş ve bisiklet yollarının bulunduğu ilk etabının kültürel amaçlı rota ilan edildiğini belirten Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sevgi Ursavaş, “İkinci etap saha çalışmalarını da tamamlandık. Antik Yürüyüş Yolu, Zeytin Yolu, İncir Yolu, İstiklal Yolu ve Trekking Yolu olarak yaklaşık 85,5 km alanı kapsayacak projenin Valilik oluru başvuruları tamamlandı. Rota Myrleia’ya beş etap daha eklenecek projemiz toplamda 217 km olarak planlanmaktadır. Tüm tarih ve doğaseverleri Mudanyamızda keyifli bir yolculuğa bekliyoruz. Rotanız Myrleia olsun.” dedi.

CHP İlçe Başkanı Furkan Kurtuluş Atalay ile Mudanya Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı yürüyüş sonunda, bölgedeki çöpler toplandı ve doğaya karşı farkındalık için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.