DOLAR
32,1989
EURO
34,9906
ALTIN
2.511,64
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

RTÜK: En çok şikayet dizilerden geldi

RTÜK: En çok şikayet dizilerden geldi
A+
A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Kurula gelen şikayetlere dair son verileri Meclis’te bütçe görüşmelerinde paylaştı. RTÜK verilerine göre son 10 ayda toplam 29 bin 291 bildirim geldi. En fazla bildirim ise diziler için yapıldı.

RTÜK İletişim Merkezi’ne toplam 29 bin 291 bildirim geldiğini aktaran Şahin, “Bu bildirimlerin yüzde 56,7’si erkeklerden, yüzde 43,2’si kadınlardan oluşmaktadır. En fazla bildirim ve şikayet alan diziler, 2’nci de reality şovlar, 3’üncü sırada ise beceri ve direnç yarışmalarıdır.” dedi.

Ortalama televizyon izleme süresi 4 saat 33 dakika

Televizyon izleme süresinin dünya genelinde 2 saat 54 dakika olduğunu belirten Şahin, “Türkiye genelinde ise 4 saat 33 dakikadır. Gençlerde ise 1 saat 42 dakika olarak belirlenmiştir. Araştırmaya göre ayrıca 15-21 yaş grubu gençlerin yüzde 76,3’ü televizyon izliyorken yüzde 23,7’si televizyon izlememektedir.” diye konuştu.

Alt sosyoekonomik gruplardaki çocukların bağımlılığı daha yüksek

Şahin, 15-21 yaş aralığındaki gençlerin dijital bağımlılığına da dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Araştırmamızda alt sosyoekonomik gruplara mensup ailelerin çocuklarının dijital bağımlılığının daha yüksek olduğu maalesef ortaya çıkmıştır. Ailelerin bu hususa ilişkin farkındalığının artması ve çocuklarının karşılaşabileceği risklere karşı dikkatli olmaları son derece önemlidir.”

ETİKETLER: