DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Schaeffler ile OİB otomotiv tedarik zincirinde iş birliğini güçlendirdi

Schaeffler Satın Alma Heyeti ile Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Türk otomotiv sanayisinin küresel tedarik zincirindeki konumunu güçlendirmek amacıyla önemli bir buluşmada bir araya geldi.

Giriş: 15.11.2025 12:38
Paylaş
Schaeffler ile OİB otomotiv tedarik zincirinde iş birliğini güçlendirdi

OİB ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmelerde, Türk otomotiv endüstrisinin üretim kapasitesi, ihracat gücü ve iş birliği potansiyeli Schaeffler temsilcilerine kapsamlı şekilde aktarıldı. Program, Türkiye’nin uluslararası otomotiv pazarındaki rekabetçiliğini artırmaya yönelik stratejik bir adım olarak değerlendirildi.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, düzenlenen alım heyeti programının amacını şu sözlerle özetledi:

“Bu organizasyonun temel hedefi, Türkiye’de faaliyet gösteren otomotiv OEM ve aftermarket ihracatçılarımızı, sektörün küresel oyuncularından Schaeffler Grubu ile buluşturmaktır. Gerçekleştirilen bu temaslar, tedarikçilerimizin kabiliyetlerini uluslararası arenaya aktarmaları açısından büyük önem taşıyor.”

Çelik, OİB ve TAYSAD merkezinde gerçekleştirilen B2B görüşmelere 30’un üzerinde Türk ihracatçının katıldığını belirterek iş birliği olanaklarının doğrudan değerlendirilmesinin stratejik değerine vurgu yaptı.

Programın ilk gününde Schaeffler heyeti, Türk otomotiv tedarik sanayisinin yapısı, üretim verileri ve yatırım potansiyeli hakkında bilgi almak üzere TAYSAD’ı ziyaret etti. TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Birinci, sektöre ilişkin kapsamlı bir sunum yaparak Türkiye’nin teknik kapasitesi ve rekabet gücünü anlattı.

TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, toplantının Türkiye’nin tedarikçi yetkinliklerini ortaya koymak açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Schaeffler gibi küresel bir oyuncuyla bir araya gelmemiz, otomotiv tedarik sanayimizin uluslararası pazarlardaki güçlü duruşunu bir kez daha ortaya koyuyor. 540’tan fazla üyemizle yalnızca yüksek kaliteli ürünler üretmiyor, aynı zamanda mühendislik, Ar-Ge ve inovasyonda da bilgi ihracatı yapıyoruz. Bu tedarikçi günü, iş birliği potansiyelini görmek ve sürdürülebilir büyüme için ortak stratejiler geliştirmek adına çok değerli bir platform oldu.”

Etkinlik, Schaeffler heyeti ile Türk firmaları arasında iş birliği fırsatlarının masaya yatırıldığı ikili görüşmelerle tamamlandı.

Yorumlar

Haber Arama