DOLAR
34,5546
EURO
36,1936
ALTIN
2.985,38
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
18°C
Bursa
18°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
yildirimwebbanner

Siirt Üniversitesi’nin yerli ve milli çalışmasının ‘patent’ gururu

Siirt Üniversitesi’nin yerli ve milli çalışmasının ‘patent’ gururu
A+
A-

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ın öncülük etiği proje ile ilk patentine Veteriner Fakültesi’yle kavuşan üniversite, bu kez de Tıp Fakültesi bünyesinde ikinci buluşa imza attı, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca “incelemeli patent” tescil edildi.

SİİRT (İGFA) – Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Güneş Bolatlı ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Taş, tıp eğitimi için yeni bir buluşa imza attığını söyledi.

“Akıllı İnteraktif Maketler ile Aplikasyon Programından Oluşan Eğitim Seti” başlıklı buluşunun Türk Patent ve Marka Kurumu’nca “incelemeli patent” aldığını bildiren Şındak, “Bu maket setinin özellikle Tıp Fakültesinin temel bilimlerine çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Öğrencilerimizin teorik eğitimlerinin yanı sıra pratik eğitimlerinin de maket üzerinde gerçekleştirilerek dokusal, duyusal ve görsel eğitimle görme fırsatı bulacak” dedi. 

Akıllı maketin özellikle temel bilimlerle ilgili öğrencilere önemli katkılar sunacağını aktaran Şındak, “Akıllı maketi açtığınızda bir tarafta doku ile ilgili histolojik değerlere bakabiliyoruz. Bu mikroskobik özelliklere bakabiliyoruz ve okuyabiliyoruz. Öbür taraftan aynı organı ikiye ayrılış kısmına baktığınızda anatomik yapısını görme fırsatını bulabiliyoruz. Ayrıca bu makette yapılacak olan dokumalarla doku ile ilgili anatomik bilgilere erişmek mümkün olabilecek. Veteriner Fakültesi’nin de daha önce patent aldık, genç ve dinamik akademisyenlerle yerli ve milli eğitime yeni katkılar sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Güneş Bolatlı da Şındak ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca’nın destekleriyle yeni kurulan fakültede özveriyle çalıştıklarını anlatırken, “Cumhurbaşkanımız yerli ve milli üretime çok önem vermektedir. Biz de böyle bir akılı maketi hızlı bir ürüne dönüştürerek yerli ve milli katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

 

Bu kapanacak 20 saniye