DOLAR
32,2226
EURO
35,0114
ALTIN
2.501,49
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Siirt’te üniversiteler ve Kur’an kursları yüz yüze eğitime geçiyor

Siirt’te üniversiteler ve Kur’an kursları yüz yüze eğitime geçiyor
A+
A-

Siirt Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, COVID-19 tedbirleri kapsamında aldığı yeni kararları duyurdu.

SİİRT (İGFA) – Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, üniversiteler ve Kur’an kursları ile ilgili yüz yüze eğitim konusunda kararlar aldı.

Siirt Üniversitesi bünyesindeki Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 4. sınıflarının, Veteriner Fakültesi’ndeki 5. sınıfların yüz yüze eğitim yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesindeki tüm bölümlerin de 2. sınıf uygulamalı derslerinin yüz yüze yapılabileceği bildirildi.

Bu arada İl Müftülüğü Kur’an kurslarına ilişkin de kararlar alan Siirt Valiliği, il merkezinde bulunan Kur’an kurslarında 4-6 yaş aralığında bulunan çocukların yüz yüze eğitimi ile ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarının yüz yüze eğitimleri ve hafızlık eğitimlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği ilkeler çerçevesinde yapılması kararlaştırıldı.