DOLAR
32,2920
EURO
34,7296
ALTIN
2.411,31
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

ŞİMŞEKTEN KAMU KURUMLARINA TASARRUF TALİMATI!

A+
A-

Sadece ülkemiz değil dünya arenasının global olarak yaşadığı ekonomik krizin etkilieri bugünlerde Türkiye’de de oldukça sert günlerin geçmesine sebebiyet vermekte. Bakan Şimşek,tasarrufta adalet dengesi parolasıyla da tüm sektörlere paylarını birer birer dağıtmaya başladı.Ekonomide tasarruf politikası bugün itibariyle kamu kurumlarının da kapısını çalmış bulnmakta.

Bakan Şimşek’ten  Kamu Kurumlarına Tasarruf Genelgesi ve Hatırlatması..

Bakan Şimşek,Türkiye’de korona dönemiyle artan ekonomik dengesizlik ve problemlere uyguladığı politikaları, sert önlemleriyle gündem olmaya devam etmekte. Amacın bir an önce istikrar ve örnek ekonomi hedefinin olduğu bu sert önlemlerle bugün itibariyle kamu kurumları da payına düşeni almış bulunmakta. Bugün kamu kurumları tasarruf genelgesi adı altında gönderilen genelge, aslında 30 Haziran 2021 tarihli genelgenin hatırlatılması ve ek maddelerini içermektedir.

Tasarruf Genelgesinin Kapsamı

Bakan Şimşek ve ekibinin ekonominin düzlüğe çıkarılması amaçlı görevlendirilmesiyle pek çok yeni  uygulama her gün karşımıza çıkmakta. Bugünkü kamu kurumları tasarruf genelgesi de bunlardan biri olup içeriğini ise siz okurlarımız için aşağıda sıralamış bulunmaktayız:

1- Acil ve zorunlu haller dışında taşıt alımı durdurulmuştur.
2– Arsa- arazi alımı durdurulmuştur.
3– Etkinlik ve personel harcamaları genel olarak bir kısıtlamaya tabi tutulmuştur.

Deprem Harcamalarına Ayrı Parantez Açıldı

Bakan Şimşek genel politikada da gözetilen deprem hassasiyetini tasarruf hassasiyetinde de göstermiş oldu. Deprem harcamaları adeta pozitif ayrımcılığa tabi tutularak kamu kurumları tasarruf politikasından istisna kabul edildi.