DOLAR
32,8312
EURO
35,2991
ALTIN
2.465,97
BIST
10.637,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
34°C
Bursa
34°C
Açık
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Açık
32°C

Stratejik planlamayla 17 ilçe de nefes alacak

Stratejik planlamayla 17 ilçe de nefes alacak
A+
A-

 Bursa’nın yol haritasını belirleyecek olan stratejik plan çalışmalarını ara vermeden sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Biz Bursa’yı bütün olarak düşünüyoruz. Tüm ilçelerin katkılarıyla hazırlayacağımız stratejik planla birlikte Bursa nefes almaya başlayacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2024-2029 stratejik plan çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 17 ilçenin talep ve ihtiyaçlarını saha çalışmalarıyla belirlemeye devam ediyor. Bursa’yı ayrım yapmadan tüm bölgeleriyle kapsayacak olan strateji toplantıları, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya, Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı makamlarında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Emin Direkçi, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve belediye yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantılarda, belediye başkanları tarafından ilçelerdeki son durum hakkında sunum yapıldı. İlçe belediyelerinin beklenti ve taleplerinin de konuşulduğu toplantılarda, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan projeler de ele alındı. İlçe belediye başkanlarıyla fikir alışverişinde bulunan Başkan Bozbey, vatandaşlarla da buluşup görüşlerini dinledi.

“Bursalıların tamamını gülümsetmek için yola çıktık”

Bursa’nın 2024-2029 stratejik planı çalışmaları kapsamında tüm ilçeleri gezerek talepleri ve yapılacak projeleri görüştüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, toplantılarda gelecek vizyonunun ortaya konularak hayata geçirilecek çalışmaların ele alındığını belirtti. Mustafakemalpaşa ile başladıkları ziyaretlerde hem belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini hem de stratejik plan çalışmaları kapsamında neler yapılabileceklerini konuştuklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Güne Mustafakemalpaşa Belediyesi ile başladık. Ardından Karacabey, Mudanya ve Nilüfer belediyelerini ziyaret ettik. Günü de Osmangazi Belediyesi ile bitirdik. Belediye başkanlarımızın sunumlarında birçok projenin olduğunu gördük. Bu projelerde Büyükşehir’e düşen kısımlar var. Onları elbette biz üstleneceğiz. O yüzden önemli bir süreci yaşıyoruz. Biz Bursa’yı bütün olarak düşünüyoruz. 17 ilçemiz de bu bütünün değeridir. Bizim bakış açımız böyle. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerin yetişemeyeceği alanlarda yanlarında olacağız. Büyükşehir’in sorumlu olduğu alanları stratejik planımızda ortaya koyacağız. Bunlarla ilgili projelerimiz hazır. Bir kısmını uygulamaya başladık. Kentsel dönüşüm, planlama, ulaşım konularında süreçler devam edecek. Biz hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz. 17 ilçe belediye başkanlarımız ile birlikte Bursalıların tamamını gülümsetmek için yola çıktık. 5 yıl sonra projelerle Bursa nefes alacak. Bursa bir bütündür. Osmangazi’nin, Yenişehir’in, İznik’in sorunu bizim sorunumuzdur. Vatandaşlarımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Tüm belediye başkanlarımıza başarılar diliyorum. Tüm ilçelerin katkılarıyla hazırlayacağımız stratejik planla birlikte Bursa nefes almaya başlayacak” dedi.