DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Süleyman Çelebi Türbe Camii hizmete açıldı

Bursa Valisi Erol Ayyıldız'ın katılımıyla gerçekleşen bir törenle Süleyman Çelebi Türbe Camii ibadete açıldı.

Giriş: 03.09.2025 22:51
Paylaş
Süleyman Çelebi Türbe Camii hizmete açıldı

Bu anlamlı açılış, "Mevlid-i Şerif"in yazarı ve Ulu Camii'nin ilk imamı olan Süleyman Çelebi Hazretleri'nin vefatının yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nde gerçekleştirilerek manevi bir derinlik kazandı.

Gönül Coğrafyasının Manevi Mirası

Süleyman Çelebi Hazretleri, Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) olan derin sevgisi ve eşsiz kalemiyle, İslam dünyasının manevi mirasına büyük katkılar sağlamıştır. Yazdığı "Mevlid-i Şerif" asırlar boyunca dilden dile, gönülden gönüle aktarılmış, hoşgörü ve irfan dolu mesajıyla tüm coğrafyamızı aydınlatmıştır.

Camii'nin açılışıyla bu kıymetli mirasın gelecek nesillere aktarılacağı ve şehrin manevi kimliğine değer katacağı belirtildi. Vali Ayyıldız, eserin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Milletimizin manevi hafızasında eşsiz bir yer edinen Süleyman Çelebi Hazretleri rahmetle anılırken, Mevlid Kandili'nin tüm ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunuldu.


Yorumlar

Haber Arama