DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

Süslü bisikletlerle pedal çevirdiler

Süslü bisikletlerle pedal çevirdiler
A+
A-

Batman’da Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikte, katılımcı gruplar süsledikleri bisikletleriyle Park AVM önüne Atatürk Parkı’na kadar turladı.

BATMAN (İGFA) – Batman Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Kadın Meclisi Yönetimi tarafından düzenlenen etkinlik, mor balonların havaya uçurulması ile başladı.

Batman Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin ile birlikte Vali Yardımcısı Tuba Polat, Jandarma Komutanı İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, BATSO Başkanı A. Kadir demir, Batman SMMMO Odası Başkanı Hayrettin Başaran ve Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen etkinliğe katılarak kadınlara destek verdi.  Gün Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin özel çocukları ve engelli vatandaşlar da tekerlekli sandalyeleri ile 8 Mart Etkinliği’ne katılırken, kız çocuklarına burs desteği veren Kadın Hekimler Vakfı (KAHEV) de, çiçeklerle süslediği bisikletlerle etkinliğe katıldı.

TEKERLEKLİ SANDALYELERİYLE KATILDILAR

Ülkedeki kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet vakalarının sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken kadınlar, “Şiddet her seferinde daha da büyüyerek gelir. Hiçbir insan şiddete boyun eğmek zorunda değildir. Şiddet insan hakkı ihlalidir” çağrısı yaptı.

Katılımcı gruplar daha sonra Batman Park AVM’den pedallarını Atatürk Parkı güzergâhına doğru şiddete karşı çevirdi.