Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, edebiyatı yalnızca bir sanat alanı değil aynı zamanda bir düşünme biçimi olarak gören katılımcıları ortak bir üretim zeminde buluşturmayı amaçlıyor.
Yıllardır sürdürülen yarışma, kentin kültür ve sanat vizyonunun önemli parçalarından biri olmayı sürdürüyor. Şiir, öykü, deneme ve araştırma-inceleme gibi farklı türlerde üretimi teşvik eden platform, özellikle genç yazarlar için önemli bir fırsat sunuyor. Yarışma, Tanpınar’ın estetik anlayışını ve düşünsel mirasını yeni kuşaklara aktarmayı da hedefliyor.
2026 yılı yarışması makale dalında gerçekleştirilecek. Akademik ve edebi niteliği güçlü metinlerin değerlendirileceği yarışma, yazıyla düşüncesini derinleştirmek isteyen herkese açık olacak. Jüri kadrosunda ise edebiyat ve düşünce dünyasının saygın isimleri yer alacak.
Son başvuru 3 Nisan 2026
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Tanpınar’ın Türk edebiyatında derin izler bıraktığını belirtti. Bu köklü yarışmayı yıllardır sürdürdüklerini ifade eden Aydın, edebiyatın düşünmenin ve hayal kurmanın yolu olduğunu vurguladı.
Başkan Aydın, edebiyatla yolu kesişen herkesi yarışmaya katılmaya davet etti. Başvuruların 3 Nisan 2026 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Yarışmaya ilişkin detaylı bilgilere belediyenin resmi internet adresinden ulaşılabileceği belirtildi.






Yorumlar