DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Tarihi Kentler Birliği Osmangazi’de buluştu

Tarihi Kentler Birliği Osmangazi’de buluştu
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği buluşmasına ev sahipliği yaptı. Başkan Dündar, tarihi mirasın korunması ve geleceğe taşınması için yapılan çalışmaları anlattı.

Uludağ Gazetesi/ Esra Can

Cumhuriyet’in 100. yılında Osman Gazi’den bugüne temalı program kapsamında, Tarihi Kentler Birliği buluşması Panorama 1453 Fetih Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Tarihi Kentler Birliği üyeleri ve muhtarlar katılım gösterdi.Program, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Panorama 1453 Fetih Müzesi’ni tanıtmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Mithat Kırayoğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Kırayoğlu’nun ardından konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar şunları söyledi: “Tarihe sahip çıkmak sadece bir tarihi eseri ayağa kaldırmak değil, tarihi mirasa da sahip çıkmaktır. Tarihi bir şehirdeyiz. Modern bir yapıya sahip olan Bursa’da tarihle iç içe yaşıyoruz. Tarihi miras kapsamındaki restorasyonlarımız ve kentsel dönüşümlerimiz devam ediyor. Burada biz Bursa için yeni bir vizyon ortaya koyuyoruz. Tarihi Kentler Birliği burada kuruldu ve tarihi restorasyon çalışmaları da ilk olarak burada başladı. Bu tür toplantılar ile bilgi alışverişi yapıyoruz ve vizyonumuzu geliştiriyoruz. Yapılan her çalışmanın bir bütünün parçası olduğu bilinciyle çalışıyoruz. Bunun bir diğer boyutu da sürdürülebilir olmasıdır. Kendi kültürümüzü eskiye bakarak bugüne taşımak için çabamız. Bu anlamda gerçekçi olmak ve sürdürülebilir projeler ortaya koymak önemli.”

Başkan Dündar konuşmasında Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, Hisariçi bölgesi Kentsel Tasarım Projesi ve bu bölgede devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Program, Hisariçi bölgesine düzenlenecek olan teknik geziyle devam edecek.