DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

TBMM Dilekçe Komisyonu’na ilginç başvurular

TBMM Dilekçe Komisyonu, vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri inceleyerek, ilgili kurumlara tavsiyelerde bulunarak, vatandaşların haklarını korumaya ve sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya çalışıyor.

TBMM Dilekçe Komisyonu’na ilginç başvurular
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu’na 2023 yılında da yüzlerce ilginç başvuru yapıldı. Bu başvurular arasında, kripto para piyasasındaki dolandırıcılıkla mücadele, gıda israfına neden olduğu gerekçesiyle serpme kahvaltının yasaklanması, her mahallede bir caminin nöbetçi olarak açık kalması, yat sahiplerinden ek MTV talep edilmesi, sokaklarda kutlama organizasyonlarının yapılmaması, 1920-1929 yılları arasında çıkarılan yönetmeliklerin Latin alfabesine çevrilmiş hali, ülkede yaşayan mucit insanların tespit edilmesi ve faydalı icatların kamu yararı için kullanılmasının sağlanması gibi talepler de yer aldı.

Kripto para piyasası

Kripto para piyasası, son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Ancak, bu piyasada yaşanan dolandırıcılıklar da arttı. Bu nedenle, TBMM Dilekçe Komisyonu’na kripto para piyasasındaki dolandırıcılıkla mücadele konusunda birçok başvuru yapıldı. Dilekçelerde, kripto para piyasasının düzenlenmesi ve dolandırıcıların cezalandırılması talep edildi.

Serpme kahvaltı

Serpme kahvaltı, Türkiye’de kahvaltı kültürünün en önemli unsurlarından biri olarak kabul ediliyor. Ancak, son dönemde serpme kahvaltının gıda israfına neden olduğu gerekçesiyle eleştiriler arttı. Bu eleştirilerin ardından, TBMM Dilekçe Komisyonu’na serpme kahvaltının yasaklanması konusunda da birçok başvuru yapıldı. Dilekçelerde, serpme kahvaltının yasaklanması halinde gıda israfının azalacağı ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağı belirtildi.

TBMM Dilekçe Komisyonu’na yapılan diğer ilginç başvurular arasında şunlar yer aldı:

  • Her mahallede bir caminin nöbetçi olarak açık kalması
  • Yat sahiplerinden ek MTV talep edilmesi
  • Sokaklarda kutlama organizasyonlarının yapılmaması
  • 1920-1929 yılları arasında çıkarılan yönetmeliklerin Latin alfabesine çevrilmiş hali
  • Ülkede yaşayan mucit insanların tespit edilmesi ve faydalı icatların kamu yararı için kullanılmasının sağlanması
  • Evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınlara emeklilik imkânı sunulması
  • Site yönetimlerinin iş ve işlemlerinin denetlenmesine yönelik bir sistemin oluşturulması
  • Süresiz nafakanın kaldırılması
  • Devlet bankalarında çeyrek, yarım ve cumhuriyet altınının fiziki olarak alış ve satışının yapılabilmesi
  • İstanbul’daki trafik sorununun çözümü için farklılaşmış mesai saatlerine geçilmesi
  • Fahiş ev kiralarına çözüm bulunması

Bu başvurular, vatandaşların çeşitli konulardaki talep ve şikayetlerini dile getirmesi açısından önemli. TBMM Dilekçe Komisyonu, bu başvuruları inceleyerek, ilgili kurumlara tavsiyelerde bulunuyor.

Örneğin, kripto para piyasasındaki dolandırıcılıkla mücadele konusundaki başvurular, ilgili bakanlığa iletilerek, bu konudaki çalışmaların hızlandırılması talep edilecek. Serpme kahvaltının yasaklanması konusundaki başvurular ise, ilgili kurum tarafından değerlendirilerek, bir rapor hazırlanacak. Bu rapor, Genel Kurul’da görüşülecek.