Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

Tecrübeli̇ çevre mühendi̇sleri̇ onurlandırıldı

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetimi, meslekte uzun süredir çalışan, tecrübeli Çevre Mühendisleri için anlamlı bir organizasyon düzenledi.

Tecrübeli̇ çevre mühendi̇sleri̇ onurlandırıldı
A+
A-

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi Toplantı Salonunda gerçekleşen programla 10-20 ve üzeri yıllardır meslekte çalışan Çevre Mühendislerine ‘Meslekte Onur Yılı’ Plaketleri takdim edildi. Organizasyona TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı şirin Rodoplu Şimşek, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Çevre Mühendisleri, Akademik Oda Başkanları ve davetliler katıldı.

Organizasyonda konuşan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Sevim Kargacıoğlu, gerçekleştirdiği sunumla dört yıllık hizmet dönemlerindeki çalışmalarını anlattı. Güç birliği oluşturarak hep daha iyiye ulaşma amacıyla ve katılımcı, kapsayıcı, çözüm odaklı bir bakış açısıyla çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Sevim KARGACIOĞLU, “Görev dönemimizde meslek alanımızla ilgili çalıştay ve toplantılarda yer aldık. Eğitim, seminer, sempozyum ve paneller düzenledik ya da paydaş olduk. Meslek disiplinimiz çerçevesinde diğer akademik odalarla işbirliği ve dayanışma içinde olduk. Yeni mezun meslektaşlarımıza staj ve iş bulma konusunda destek verdik. Tüm bu çalışmaları yürütürken çevre bilinci konusundaki farkındalığı arttırmak, paydaşlarımız ile etkin ve yetkin iletişim kurarak, ortak çalışma alanları sağlamak, kent planlarında aktif rol almak izlediğimiz yolların başlıcaları oldu” dedi.

“Şehre değer katan çalışmalar yaptık”

Şehre değer katan projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Sevim Kargacıoğlu, “Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü ile Atıksu Arıtma Tesisi proje onayları için protokol imzaladık ve 15 AAT dosyasının inceleme ve vize işlemini yaptık. İklim krizi ve kuraklığın çokça konuşulduğu son yıllarda Su, Atık Su ve Havza Yönetimi Komisyonumuz tarafından ‘Bursa Su Durum Raporu’ hazırlandı ve yayınlandı. İklim Değişikliği, Hava ve Sürdürülebilirlik Komisyonumuz tarafından ‘Bursa Hava Kalitesi Değerlendirme Raporu’ hazırlandı ve yayınlandı. ÇED ve Çevre Danışmanlık Komisyonumuzla sektörün sıkıntıları ve çözüm yolları hakkında çalışmalar yürüttük. Kısacası bizler mesleğimizin siyasetini yaptık, tarafımız hep mesleğimiz ve meslektaşlarımız oldu” şeklinde konuştu.

13-14 Ocak 2024 tarihlerinde Genel Kurullarını gerçekleştireceklerini hatırlatan Sevim Kargacıoğlu, şunları söyledi:

“Genel Kurulumuzda bayrağı devretmeyi düşünüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü şiar edinerek meslek hayatımız boyunca hep öğrenerek, öğreterek, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak geçen nice onur yılları yaşamamızı dilerim.”

Konuşmaların ardından mesleklerinde TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Sevim Kargacıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından tecrübeli Çevre Mühendislerine meslekte onur plaketleri takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

ETİKETLER: , , ,