Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
22°C
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C

TEKSİDER’DEN BUÜ REKTÖRÜ PROF.DR. YILMAZ’A ZİYARET

TEKSİDER’DEN BUÜ REKTÖRÜ PROF.DR. YILMAZ’A ZİYARET

Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi İş İnsanları Derneği (TEKSİDER) Yönetim Kurulu üyeleri Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ferudun Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TEKSİDER Yönetimi, çalışmalarını anlatıp, sektörlerine ve Bursa ekonomisine daha fazla değer sunabilmek için fikir alışverişi yapmak amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor. Son olarak geçtiğimiz aylarda Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ı ziyaret eden TEKSİDER Yöneticileri, Prof. Dr. Yılmaz’a görevinin hayırlı olmasını ve başarılar diledi.

Ziyarette dernekleri ve çalışmaları hakkında bilgiler veren TEKSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ceyhan, derneklerini sektör temsilcilerini bir araya getirerek, Bursa ekonomisinin lokomotiflerinde olan tekstil ve konfeksiyon sektörüne değer katmak amacıyla kurduklarını belirtti. Nermin Ceyhan, “Tekstil ve konfeksiyon sektörü temsilcilerimizi dünyaya açmak, markalaşma çalışmaları yolunda önlerini açacak adımları atmak en büyük hedeflerimizdendir. Şehir ekonomimizin itici güçlerinden olan sektörümüzü günümüz teknoloji, üretim ve ticaret şartlarına konumlandırarak dünya ile rekabet edebilecek seviyelere çekmek amacıyla çalışıyoruz. Sektör temsilcilerimize dünya genelinde yeni pazarların kapılarını açarak, uluslararası rekabet gücüne kavuşmaları yolunda iş ve ekonomi potansiyellerini geliştirmeyi arzuluyoruz” dedi.

Dünya standartlarında üretim ve ticaret koşullarına kavuşabilmenin tek yolunun AR-GE, inovasyon ve tasarıma değer verip, bu minvalde çalışmalar yürüttüklerini anlatan Ceyhan, “Markalaşma süreçlerinin firmalara ve ülkemize kattığı değerin bilinciyle çalışıyoruz. Yanı sıra gelecek nesillerimize sektörümüzü cazip kılacak, gençlerimizin ilgisini alanımıza çekecek, bu alanda üretip, ticaret ve ihracat yapmaları konusunda teşvik edecek, önlerini açacak çalışmaları hayata geçiriyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı yürütürken, Bursa’mızın dinamiklerini oluşturan akademik kadroları, şehrimizin yöneticilerini ve sivil toplum kuruluşlarımızı düzenli olarak ziyaret ederek, Bursa’mıza değer katmak adına fikir alışverişinde bulunuyor, işbirlikleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bursa’ya değer katacak her türlü iş ve fikir birliğine açık olacaklarını söyledi.