DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Tekstil sektörü Los Angeles'ta buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), giysilik kumaş sektörüne yönelik yürüttüğü iki UR-GE projesi kapsamında 24 firmayı Los Angeles Tekstil Fuarı'na (LA Textile Show) götürdü. Firmalar, fuarda stant

Giriş: 04.03.2025 12:36
Paylaş
Tekstil sektörü Los Angeles'ta buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), giysilik kumaş sektörüne yönelik yürüttüğü iki UR-GE projesi kapsamında 24 firmayı Los Angeles Tekstil Fuarı'na (LA Textile Show) götürdü. Firmalar, fuarda stant açarak yeni iş bağlantıları kurmayı hedefledi.

BTSO'nun UR-GE projeleri kapsamında 24 firma, Los Angeles'ta düzenlenen fuara katıldı. Fuarda, moda tasarımcıları, ürün geliştirme ekipleri, kumaş tedarikçileri ve perakendeciler bir araya geldi.

KÜRESEL PAZARLARA AÇILMAK FİRMALAR İÇİN FIRSAT

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, fuar organizasyonlarıyla firmaları küresel pazarlara taşımaya devam ettiklerini belirtti. Kuş, ihracata dayalı büyüme modelinin önemine dikkat çekerek, ABD pazarının firmalar için önemli bir çıkış noktası olduğunu ifade etti.

BTSO Tekstil Konseyi Başkanı Bayram Uçkun, sektörün maliyetler ve daralan pazarlar nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Uçkun, küresel pazarlara açılmanın firmalar için bir fırsat sunduğunu belirtti. Ayrıca, BTSO Meclis Üyesi Mesut Okyay, fuarda sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretim modellerinin öne çıktığını ifade etti. Okyay, yeşil üretimin rekabetin önemli unsurlarından biri haline geldiğini vurguladı.

1993 yılından bu yana düzenlenen LA Textile Show, tekstil sektörünün önde gelen profesyonellerini bir araya getiren bir organizasyon olarak biliniyor. Etkinlik, yılda iki kez Los Angeles Moda Bölgesi'nde düzenleniyor.

Yorumlar

Haber Arama