DOLAR
32,2104
EURO
34,9901
ALTIN
2.512,01
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

THY deprem bölgesindeki ailelere istidam desteği sağlayacak

THY deprem bölgesindeki ailelere istidam desteği sağlayacak
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgedeki 1000 aileden birer kişi, Türk Hava Yolları (THY) ve iştirak şirketlerinde işe alınacak. Türkiye, “asrın felaketi”ni yaşadı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu.

Yeni projeyi duyurdu

Afetin yaralarını sarmak için ülke tek yürek oldu, deprem bölgesine yardımlar yağdı.

Eksikliklerin giderilmesi için başta hükümet olmak üzere her kesim kollarını sıvarken, tahliyeleri sağlamakta büyük rol oynayan Türk Hava Yolları, yeni bir projeye daha imza attı.

THY Mahallesi kuruluyor

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinasyonunda deprem bölgesinde 1000 konutluk “THY Mahallesi” projesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

75 milyon dolarlık bu bağışın yanı sıra yeni bir projenin müjdesini vermek istediğini ifade eden Bolat, şunları kaydetti:

3 ay İngilizce eğitim verilecek

Deprem bölgesinde afetten etkilenen 1000 aileden birer kişiye Türk Hava Yolları ve iştirak şirketlerinde iş imkanı sunacağız. Her yıl ihtiyacımıza binaen istihdam ettiğimiz çalışma arkadaşlarımızı, bu bölgelerden başvuran vatandaşlarımıza öncelik vererek istihdam edeceğiz. Kabin memurluğuna alacağımız arkadaşlarımıza da 3 ay İngilizce eğitimini ücretsiz vererek, pozitif ayrımcılık yapacağız.

Kısa sürede resmi olarak ilan edilecek

Bunun gibi detayları olgunlaştırarak kısa zamanda resmi olarak ilan edeceğiz. O zamana kadar sabırla beklemenizi rica ediyorum. Yaklaşan turizm sezonunda Hizmet İhracatçıları Birliklerine üye tüm ilgili sektörlere de öncülük edeceğimize ve onların da bu taşın altına ellerini koyacaklarına inanıyorum. Bu sene üstün gayretleriyle 85 milyar dolar hizmet ihracatına imza atan arkadaşlarımdan her birinin de bu seferberlikte ‘ben de varım’ diyeceğine inanıyor ve istihdam projelerini bekliyorum.

ETİKETLER: