DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Turgay Erdem’den beş yıllık değerlendirme

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Podyum Davet’te düzenlenen iftar programında 5 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Turgay Erdem’den beş yıllık değerlendirme
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem değerlendirme toplantısında, “Nilüfer’e 20 yıllık hizmetin gururunu yaşıyorum. 15 yıl başkan yardımcılığı, son 5 yıl ise başkanlık görevini üstlendiğim Nilüfer, benim evim, en büyük ailem oldu.

Son 5 yıl hepimiz için oldukça zor bir dönemdi. Tarihte ender görülen bir pandemi, ekonomik kriz ve deprem felaketi gibi olumsuzlukları bir arada yaşadık. Zorlu ve travmatik süreçlerden geçtik. Bu süreçte elbette hizmet önceliklerimiz değişti, ancak yine de her şeye rağmen vaat ettiğimiz projelerin yaklaşık %90’ını gerçekleştirdik.

Bütün ülkeyi saran ekonomik kriz sürecinde kaynaklarımızı doğru kullanarak, kamu yararını gözeten bir yaklaşımla düzenlemeler yaparak ve tasarruf kültürünü hayata geçiren düzenlemelerle, bütçe yönetimi açısından da bu süreçten başarıyla çıktık.

Yap-işlet-devret modeliyle kente kazandırılan ancak özel sektörün uyguladığı fiyatların yüksekliği nedeniyle zaman zaman vatandaşların eleştirilerine konu olan Nilüfer Nikah Evi ve Nilüfer Belediyesi Kapalı Otoparkı’nı kamulaştırdık.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı gereği kentlinin çıkarları gözetilerek işletmeciden devralınan Nilüfer Nikah Evi’nde fiyatlar ortalama %80 oranında geriye çekilirken, aynı şekilde otopark ücretleri de makul seviyeye getirildi.
Nilpark binamız için de benzer bir adım atarak yüksek kira bedelleri nedeniyle boğuşan binamızı özel sektörden devralarak, oraya yeni kimlikler kazandırarak belediyemize de gelir sağlayan bir duruma getiriyoruz.

Nilüfer Belediyesi’nden Tasarrufa Önem Veren Adımlar

Tasarruf bizim için önemli bir konu. Bu dönemde, kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması için bazı adımlar attık.

Taşeron firmalara yaptırılan bazı hizmetlerde değişikliğe giderek araç parkımızı genişlettik. Farklı sınıflarda araç ve iş makinesi temini yaparak bu alanda yüzde 78 oranında tasarruf sağladık.

Alternatif enerji kaynaklarına yönelerek hem iklim dostu hem de tasarruf sağlayan düzenlemeler yaptık. Örneğin, fosil yakıt kullanmak yerine elektrikli araçlara yöneldik. Buna paralel olarak Güngören’de 1 MegaWatt kapasiteli Güneş Enerjisi Santralimizi devreye sokarak kendi elektriğimizi üretmeye başladık.

Bu sayede kamu kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağladık.
Çevreye duyarlı bir yaklaşım sergiledik.
Elektrik faturalarımızda önemli bir tasarruf elde ettik.

Tasarrufa ve Sürdürülebilirliğe Önem Veren Uygulamalar

Tasarruf ve sürdürülebilirlik Nilüfer Belediyesi’nin öncelikleri arasında yer alıyor. Bu alandaki yeni düzenlemeler hakkında bilgiler verildi.

Yeni nesil LED aydınlatma ürünleri kullanılarak parklarda enerji tasarrufu sağlanıyor. Peyzaj bitkileri fidanlıklarda yetiştirilerek satın alma masrafları düşürülüyor. Kompost uygulamaları ile gübre ihtiyacı karşılanıyor ve organik tarıma destek olunuyor.

Borç ve yatırım bütçesi

2019 yılında göreve gelindiğinde borç, bütçenin %82,3’ü kadardı. Şu anda borç, bütçenin %16’sına düştü.Yatırım bütçesi ise %16’dan %30,4’e yükseldi.Pandemi ve deprem gibi beklenmedik harcamalara rağmen borç dengesi düzeltildi ve yatırım bütçesi artırıldı.

İklim krizi ve gıda krizi

Nilüfer’de tarımsal üretim ve iklim krizi konusunda farkındalık yaratacak çalışmalar yapılıyor. Her yaştan insan, özellikle de çocuklar sürece dahil ediliyor. Gelecek nesilleri geleceğe hazırlamak için çalışmalar yapılıyor.

Vatandaş memnuniyeti

Son 5 yılın sonunda yapılan anketlerde, vatandaşların %82’si Nilüfer’de yaşamaktan mutlu olduğunu söylüyor.

Bu dönem boyunca çeşitli uygulamalarımız ve projelerimiz nedeniyle 34 tane ödül aldık. Ama bizim en büyük ödülümüz ve mutluluk kaynağımız  halkın verdiği bu cevap oldu.
Tegekkürler Nilüfer, sen her zaman gülümse…”diyerek sözlerini sonlandırdı.