Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
22°C
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı altında zam kabul etmeyiz

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı altında zam kabul etmeyiz
A+
A-

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 2 Ağustos’ta yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete tek zam yapacaklarını ve çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise, açlık sınırının 14 bin TL olduğunu ve 14 bin 250 TL gibi bir zammı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Asgari ücretin 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak yeni tutarının belirlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işveren ve işçi temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2 Ağustos’ta toplanacak. Komisyonun, 15 Ağustos’a kadar asgari ücreti belirlemesi bekleniyor.

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 14 bin TL, 14 bin 250 TL’yi kabul etmeyiz

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret zammı için görüşmelere hazır olduklarını belirterek, “Komisyonda 2 kadın, 2 erkek asgari ücretli işçinin yer alacağını, işçilerin nasıl geçinemediklerini, hükümet ve işveren temsilcilerine masada anlatacaklarını” söyledi.

Atalay, hükümet tarafının teklifini görmeden rakam konuşmayacaklarını belirterek, “14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırıyla hükümetin gelmesi halinde masadan kalkarız. Öyle şey olmaz” dedi. Bazı hükümet yetkililerinin ifade ettiği ve yüzde 25 artışa tekabül eden 14 bin 250 TL gibi bir ücreti de asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Atalay, “Bizim rakam telaffuz etmemiz doğru değil. Ne vereceklerini görelim; ondan sonra tavrımızı belirleriz. Teklifi Başkanlar Kurulu’na getirip orada kararımızı veririz” dedi.

Atalay, asgari ücrete bir yıl artış yapılmayacağı göz önüne alındığında, yılsonuna kadar geçimi sağlayacak bir artış yapılması gerektiğini söyledi.