DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
28°C
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin yeni başkanı Cemil Tugay oldu

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 41. Olağan Meclis Toplantısı, Almira Hotel Büyük Salonu’nda gerçekleşti. Birliğin yeni başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin yeni başkanı Cemil Tugay oldu
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği‘nin 41. Olağan Meclis Toplantısı, Almira Hotel Büyük Salonu’nda belediye başkanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve toplamda 45 belediye başkanı katılım sağladı. 

Açılış konuşmasında konuşan Genel Sekreter Dr. Ahmet Recep Tekcan, “Bursa Büyükşehir Belediye’mizin önderliğinde kurulan birliğimiz 139 belediye üyeliğine yükselmiştir. Birliğimizin amacı belediyelerimizin sağlığını genişletmektir. Her yıl düzenlenen sağlıklı şehirler en iyi proje uygulamaları yarışmaları ve bilimsel etkinlikler düzenlenmektedir. Yeni başkanımızı seçeceğimiz 41. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 139 kente ulaşmış bulunmakta. Sizleri burada ağırlamaktan ve 41. Olağan Meclis toplantısını burada yapmaktan memnuniyet duruyorum. Meclis toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Komisyonda görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kentlerin sağlığı ilk kez 18. yüzyıl sonlarında başlayan sanayileşmenin insan sağlığını etkileyeceğinin endişelenmesiyle ortaya çıkmıştır. Hızla yayılan salgın hastalıklar o dönemde bu çalışmaları yapmaya vesile olmuştur. Çıkarılan yasalar kentin planlamasına da zemin hazırlamıştır. Tüm politikalarda insanların sağlığını düşünmek ve geliştirmek zorundayız. Yeşil alanları arttırmak, su kaynağımızı ve havamızı korumak, suya erişimi kolaylaştırmak gerekiyor. Sağlıkta eşitsizlik ana temasına odaklanarak başta yerel yönetimler ve merkezi yönetimleri harekete geçirmeye odaklanmıştır. Dünya sağlık örgütü Avrupa Sağlık Örgütü’nün ilk kez 2000’li yılların başında girme çalışmaları yaparak 2005 yılında sağlıklı kentler birliği olarak göreve başlamıştır. Kentlerinin sağlığını önemseyen katılımcılara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Açılış konuşmaları ardından Divan Başkanı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin başkanını seçmek üzere gizli oylamayı başlattı. Oylama sonucunda yeni başkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay seçildi. Başkan Vekili olarak İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir seçildi. Aynı zamanda İzmir Tire Belediyesi ve Torbalı Belediyesi birliğe yeni üye olarak oy birliği ile kabul edildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Cemil Tugay, “Öncelikle seçimden sonra aldığınız görevlerde yürekten başarı diliyorum. Bu birliğin yeni başkanı olarak sizlerin çalışmalarına katkı sunmaktan mutluluk duyacağımı belirtmek istiyorum. 2005 yılında Bursa’nin önceliğinde kurmuş oldukları bu birlik ülkemiz için çok önemli amaçları olan bir birlik. Bugün her birimiz Türkiye’nin farklı kentlerinden geldik. Bütün ülke mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşıyor. Belki tesadüfen bu meclisin günlerine denk gelmesi bizlere önemli bir mesaj veriyor. Bu birliğin amacı kurduğumuz kentlerde sağlıklı bir yaşam için gerekli alt yapıyı kurmak. Bu birliği yaşatmak için ortak çalışmalar yapmak. Durduramadığımız bu iklim krizinin her şeyin önüne geçeceği günlerin çok yakın olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız bütün kentler iklim krizinin tehlikesi altındadır. En çok bu konu da eylem planı koymaya ve çalışmalar yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Düzenlenen program meclis üyelerinin dilek ve temennilerinin alınmasıyla son buldu.