DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Türkiye’mizde yangın kabusu yaşanıyor!

Türkiye’mizde yangın kabusu yaşanıyor!
A+
A-

Türkiye genelinde 21 ilde çıkan yangınların 57’sinin kontol altına alındığı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Aktif olan tüm yangınlarımızda iyiye gidiş var, ormanlık alanları kullanırken çok dikkatli olalım, bu günler yangınlar için son derece hassas günler” açıklamasında bulundu.

Türkiye, çok sayıda şehirde yaşanan 60’ın üzerinde yangınla mücadelesinin üçüncü gününe girdi. Şimdiye kadar toplam 21 ilde çıkan 63 yangından 57’si kontrol altına alınırken, yangınların 20’si devam ediyor.

Manavgat ilçesinde 4 noktada başlayan ve şu an halen devam eden yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Eş zamanlı başlayan ve Kilis, Antalya, Adana, Mersin, Osmaniye, Aydın, Kocaeli, Muğla gibi şehirlerimizde etkisini sürdüren yangınlar halkımızın büyük bir korku yaşamasına sebep oldu.

Ülke genelindeki yangınlarda şu ana kadar 3’ü Manavgat, biri ise Marmaris’te olmak üzere 4 can kaybı yaşandı.

Son 3 gün içerisinde orman yangınına sahne olan şehirler Adana, Osmaniye, Antalya, Mersin, Muğla, Kayseri, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Kilis, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Hatay, Bursa, İzmir, Diyarbakır ve Karaman olarak sıralandı.

Ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale ettiği yangınlar ile ilgili resmi açıklamalarda peş peşe geliyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek şehrinde devam eden yangınlar ile ilgili söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirirken Muğla’daki çıkan yangında herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı bildirildi. Ayrıca Marmaris’te yerleşim yerlerine yaklaşan yangından dolayı  bölgede bulunan 2 otel ve  4 villanın  boşaltıldığı ve buna ek olarak  dumandan etkilenen 6kişiden birinin zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Yangın haberleri peş peşe gelirken vatandaşların aklındaki en büyük soru yangının arkasında kimler oldu.

ETİKETLER: , ,