DOLAR
32,3806
EURO
34,7650
ALTIN
2.394,20
BIST
10.228,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibinin, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrıldıktan sonraki dönüş yolculuğu tamamlandı. Yolculuk sonunda SpaceX’e ait kapsül, Florida açıklarında okyanusa indi.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü
A+
A-

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibinin, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) Dünya’ya dönüş yolculuğu tamamlandı. Ax-3 ekibini taşıyan SpaceX’e ait Dragon kapsülü, Florida açıklarında okyanusa indi.

FLORİDA AÇIKLARINDA OKYANUSA İNİŞ YAPTI

Axiom Space, Gezeravcı’nın da yer aldığı Ax-3 mürettebatının, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) Dünya’ya dönüş sürecini canlı olarak yayınladı.

Ax-3 ekibini taşıyan SpaceX’e ait Dragon kapsülü, atmosfere girmesinin ardından paraşütlerin açılmasıyla birlikte yumuşak bir iniş gerçekleştirdi ve Florida açıklarında okyanusa indi.

Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü, yer ekibi tarafından gemiye alındı.

GEZERAVCI DÜNYA’YA AYAK BASTI

Kapsülün gemiye alınmasının ardından Alper Gezeravcı’nın da aralarında olduğu astronotlar teker teker kapsülden çıkarıldı.

SAĞLIK TARAMALARININ ARDINDAN BİR SÜRE KARANTİNADA KALACAKLAR

Astronotlar gemiye alındıktan sonra burada ilk muayeneleri yapılacak. Ekip gemiden helikopterle havaalanına, ardından da uçakla Houstan kentine götürülecek.

Uçaktaki doktorlar da uçuş sırasında astronotların genel kontrollerini gerçekleştirecek. Astronotlar Houston’da kapsamlı sağlık taramasından geçecek ve bir süre karantinada kalacak.