DOLAR
32,2382
EURO
34,8167
ALTIN
2.419,12
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
20°C
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

TÜRKONFED, girişimci kadınlara ‘tedarik fırsatı’ sunuyor

TÜRKONFED, girişimci kadınlara ‘tedarik fırsatı’ sunuyor
A+
A-

Araştırmalara göre dünya genelinde kamu, özel sektör ve kâr amacı gütmeyen kurumların yaptığı toplam tedarik içinde, sahibi kadın olan işletmelerin alabildiği işlerin payı yüzde 1’i geçmiyor. TÜRKONFED, bu oranı artırmak amacıyla ‘Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tedarik El Kitabı’nı hazırladı.

31 Ekim 2023 tarihinde Bursa’da düzenlenen etkinlikte, el kitabı ilk kez kamuoyuna tanıtıldı. Etkinliğe, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Erdem, İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Birim Müdürü Nazlı Coşkun, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, Kıdemli Uluslararası Danışman Serap Gültekin, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Eroğlu ve Applied Value Group (AVG) Türkiye CEO’su Reyhan Baylan katıldı.

Emine Erdem, açılış konuşmasında, kadınların iş dünyasındaki etkinliğini ve kadın istihdamı ile birlikte ülke ekonomisinin gelişimine de destek sunan Girişimde Kadın Gücü projesinin, toplumsal cinsiyete duyarlı tedarik el kitabını hazırlamasının da önemli bir adım olduğunu söyledi.

Nazlı Coşkun ise, ekonomik ve sosyal gelişmenin her iki cinsiyetin de eşit şekilde katılımına bağlı olduğunu belirterek, “Girişimci kadınları finansal olarak desteklemek kadar vizyonlarını genişletecek her desteğin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Ramazan Kaya ise, kadınların çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmalarının gelişen ekonomiler için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tedarik El Kitabı, kadınlara ait işletmelerin kamu ve özel sektör ihale ve tedarik süreçlerine katılmalarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlandı. Kitapta; Türkiye’de kadınların girişimci ya da çalışan olarak iş gücüne katılımını ve iş yaşamındaki başarısını engelleyen unsurlara, girişimci kadınların kendi işletmelerinde uygulayabilecekleri sürdürülebilir araçlar ve çözüm önerilerine, toplumsal cinsiyete duyarlı tedarik programlarının dünya genelindeki örneklerine, kadınlara ait işletmelerin ihalelere ve sözleşmeli tedarik süreçlerine girmeleri için gereken temel bilgilere yer verildi.