DOLAR
32,2657
EURO
34,7512
ALTIN
2.408,82
BIST
10.301,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

UEFA, İsrail’deki futbol maçlarını askıya aldı

UEFA, İsrail’deki futbol maçlarını askıya aldı
A+
A-

UEFA İcra Komitesi, bölgedeki şiddetin sürmesi nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar İsrail’de hiçbir UEFA maçının oynanmamasına karar verdi.

Hamas’ın 7 Ekim’deki Aksa Tufanı Operasyonu sonrası İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak sürüyor. Hamas da İsrail şehirlerine yönelik roketli saldırılar yapıyor. Çatışmalar nedeniyle bölgedeki güvenlik ve istikrar ciddi şekilde tehdit altında bulunuyor.

Bu gelişmeler üzerine UEFA, İsrail’deki futbol maçlarının oynanmasına izin vermeme kararı aldı. Karar, UEFA’nın internet sitesinden yapılan bir açıklamayla duyuruldu.

Açıklamada, “UEFA, bölgedeki şiddetin sürmesinden derin endişe duyuyor. Futbol, barış ve uzlaşma aracı olarak görülmeli ve şiddet ortamında oynanmamalıdır. Bu nedenle, bir sonraki duyuruya kadar İsrail’de hiçbir UEFA maçının oynanmamasına karar verildi” denildi.

UEFA’nın kararı, İsrail’de tepkilere neden oldu. İsrail Futbol Federasyonu, kararın “haksız ve siyasi” olduğunu savunarak, UEFA’ya itiraz edeceğini açıkladı.

Karar, İsrail’de oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarının da akıbetini belirsiz hale getirdi. UEFA, söz konusu maçların başka bir ülkede oynanması ihtimalini de değerlendiriyor.