DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

UİB, Kasım ayında 3,2 milyar dolar ihracat yaptı

UİB, Kasım ayında 3,2 milyar dolar ihracat yaptı
A+
A-

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), Kasım ayında 3,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,3 oranında artış anlamına geliyor.

UİB’in onbir aylık ihracatı ise 33,2 milyar dolar oldu. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,3 oranında artış anlamına geliyor.

Otomotiv sektörü, Kasım ayında 2,7 milyar dolar ihracat yaptı

UİB bünyesinde yer alan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Kasım ayında 2,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 oranında artış anlamına geliyor.

OİB’in onbir aylık ihracatı ise 27,4 milyar dolar oldu. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artış anlamına geliyor.

Tekstil sektörü, Kasım ayında 106 milyon dolar ihracat yaptı

UİB bünyesinde yer alan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Kasım ayında 106 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11 oranında artış anlamına geliyor.

UTİB’in onbir aylık ihracatı ise 1,18 milyar dolar oldu. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında artış anlamına geliyor.

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, Kasım ayında 59 milyon dolar ihracat yaptı

UİB bünyesinde yer alan Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Kasım ayında 59 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 oranında artış anlamına geliyor.

UHKİB’in onbir aylık ihracatı ise 890 milyon dolar oldu. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 oranında artış anlamına geliyor.

Meyve sebze mamulleri sektörü, Kasım ayında 27,5 milyon dolar ihracat yaptı

UİB bünyesinde yer alan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), Kasım ayında 27,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14 oranında artış anlamına geliyor.

UMSMİB’in onbir aylık ihracatı ise 263 milyon dolar oldu. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artış anlamına geliyor.

Yaş meyve sebze sektörü, Kasım ayında 15,3 milyon dolar ihracat yaptı

UİB bünyesinde yer alan Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), Kasım ayında 15,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39 oranında artış anlamına geliyor.

UYMSİB’in onbir aylık ihracatı ise 185 milyon dolar oldu. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında artış anlamına geliyor.