DOLAR
32,2153
EURO
34,7460
ALTIN
2.432,23
BIST
10.236,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

Ümit Özdağ: “Sığınmacılara itiraz etmek suç haline geldi”

Ümit Özdağ: “Sığınmacılara itiraz etmek suç haline geldi”
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sığınmacılara itiraz eden Türk milliyetçilerine yönelik tutuklamaları eleştirdi.

Özdağ, yaptığı açıklamada, 1918-1922 arasında işgal güçlerinin Türkiye’deki varlığına ve işgal rejimine itiraz etmenin suç olduğunu hatırlattı. Özdağ, “2023 yılında ise 13 milyon sığınmacı ve kaçağın Türkiye’de artarak ve ağırlaşarak devam eden varlığına itiraz etmek suç haline geldi” dedi.

Özdağ, sığınmacılara itiraz eden Türk milliyetçilerinin hiçbir şiddete başvurmadan, sokağa dahi çıkmadan sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar nedeniyle tutuklandığını söyledi. Özdağ, “Bu vatanseverlerin suçu ne? Yalan haber yaymak. Haberin yalan olduğuna kim karar veriyor? Neye göre yalan? Eğer İletişim Başkanlığına göre yalansa geçin onu” diye konuştu.

Özdağ, İstanbul’da halkı yabancı temsilcilikleri basmaya teşvik eden kişiler hakkında çıkan olaylarda onlarca polis yaralanmasına rağmen, bu çağrıyı yapanla ilgili en ufak bir hukuki takibat yapılmadığını hatırlattı.

Özdağ, “Hatay Araptır” diyen provokatör ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ancak savcının takipsizlik kararı verdiğini söyledi.

Özdağ, şunları söyledi:

“Bakınız, artık yapılan Türk milletine haksızlık boyutuna ulaşmıştır. Türk milletinin hukukunu savunan vatanseverlere, Atatürkçülere, Türk milliyetçilerine politik zulümdür. 2 aydır tutuklu olan arkadaşlarımız bu suçu işlemiş olsalardı ve ceza almış olsalardı yatacakları bu kadardı zaten. Yarın beraat edip dışarıya çıktıklarında nasıl bakacaksınız yüzlerine? Siz de biliyorsunuz ki tutukladığınız vatanseverlerin bu ülkeyi sevmekten başka suçu yok.

“Daha önce de söyledik; bizi bu politize hukuk operasyonlarıyla Türkiye’yi sevmekten, Türk milletini sevmekten vazgeçiremezsiniz. Geri adım attıramazsınız. Susturmak mı istiyorsunuz? Öldürürsünüz. Ama susturamazsınız başka türlü. Bu ülkeyi sevmekten vazgeçmeyeceğiz. Şu anda arkada Sincan Kapalı Cezaevinde yatan arkadaşlarımız da ülkelerini, içeride yatırdığınız için sevmekten vazgeçmeyecek. Daha fazla sevecek.

“Bundan sonra Zafer Partisi olarak bu konuyu sabırla bekledik. Her gün gündemde tutacağız. Göreceksiniz; her gün arkadaşlarımız için gösteri yapacağız. Türkiye’nin her yerinde yapacağız ta ki bu vatanseverleri hapishaneden dışarı çıkarana kadar.”