DOLAR
32,2110
EURO
35,0861
ALTIN
2.534,54
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Ümit Özdağ’dan Bursa’da şehit Ali Rıza Bey’e ziyaret

A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bursa’da şehit Ali Rıza Bey’in kabrini ziyaret etti. Özdağ, Milli Savunma Bakanlığı’ndan şehidin kabrinin Bursa’da şehitliğe defnedilmesi ve ona layık bir mezarın yapılmasını talep etti.

ESRA CAN- TAHA TÜTÜNCÜ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bursa’da şehit Ali Rıza Bey’in kabrini ziyaret etti.

Özdağ, şehidin kahramanca mücadelesini hatırlatarak, vefatının yüz birinci yılında kabrini ziyaret etmenin bir vefa borcu olduğunu söyledi.

Özdağ, şehidin kabrini ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, “Bu devletin kurulmaması ve bu İstiklal Harbi’nin başarıya ulaşmaması için düşmanla iş birliği yapan hainlerin, alçak vatan hainlerinin kalleşlerin bu ülkenin değişik yerlerinde heykelleri dikiliyor. Anılarına toplantılar düzenleniyor. Bir bölümünün adı değişik devlet kuruluşlarına verilmeye başlandı. Ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken bundan yüz bir sene önce bu millet bağımsız yaşasın ve Türk milleti tekrar devletini kursun diye kısacık ömrünün tamamına yakınını savaş meydanlarında geçiren ve Yunan Başkomutanını teslim alarak vefatından hem de birkaç gün önce başkomutanlığa teslim eden kahraman ise ancak vefatından yüz bir sene sonra bakın burada hemen vefatından sonra yapılmış ve bir daha hiç dokunulmamış bir mezarda yatıyor.” dedi.

Özdağ, Milli Savunma Bakanlığı’ndan şehidin kabrinin Bursa’da şehitliğe defnedilmesi ve ona layık bir mezarın yapılmasını talep etti.

Özdağ, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Biz Türk milleti olarak söz veriyoruz. Bu vatana ihanet edenlere, bu devlete ihanet edenlere sahip çıkan vatan hainlerinden daha fazla biz bundan sonra büyük bir yanlışımızı düzeltip, eksikliğimizi giderip bu vatanı bize bırakan kahramanların anısına sahip çıkacağız. Bugün değil. Bundan sonraki doksan dokuz senede Türk çocukları her 27 Ekim’de bu mezarın başında dua edecekler.”