DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

UTİB’den AR-GE için destek eğitimi

UTİB’den AR-GE için destek eğitimi
A+
A-

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), inovasyon kültürünü oluşturmak ve yeni girişimleri ekonomiye kazandırmak amacıyla AR-GE Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimi verdi.

BURSA (İGFA) – Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ev sahipliğinde, Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) kapsamında ilk eğitim verildi. Eğitim, 12. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı-TechXtile Start-Up Challenge kapsamında kurumsal kategoride ilk 3 finalistle birlikte, 11. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı-TechXtile Start-Up Challenge kapsamında ödül almaya hak kazanmış ancak Covid nedeniyle programdan faydalanamamış olan firmalara yönelik gerçekleştirildi.

‘İHRACATA DA KATKI’

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Sektörün ufkunu açan ve aynı zamanda üretim ve ihracata da katkı sağlayan çalışmalarımıza daha da artan bir enerjiyle devam edeceğiz. Firmalarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz AR-GE Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği adlı eğitim de bu yolculukta attığımız önemli adımlar arasındaki yerini aldı. UTİB olarak, tüm çalışmalarımızı hız kesmeden sektörümüzün sürdürülebilir üretimi ve ihracatı için gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

‘BİR PAZARLAMA ENSTRÜMANI’

Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği konulu sunumu yapan Program Koordinatörü Ufuk Batum ise küreselleşmenin günümüzdeki etkilerine dikkati çekerek firmaların teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini söyledi. 21. yüzyılın yaratıcılık ve inovasyon çağı olduğunu vurgulayan Batum, şirketlerin Ar-Ge departmanına sahip olmalarının çok önemli olduğunu belirterek “Ar-Ge, yavaş yavaş şirketlerin içerisinde daha egemen ve pazarlamaya katkı sağlayacak bir boyuta geliyor. Müşteriye daha yakın bir Ar-Ge kültürü, inovasyon dağıtacak duruma gelmiş olacak. Ar-Ge’nin bir pazarlama enstrümanı olduğunu unutmayalım. Ar-Ge, Türk sanayisini parlak bir geleceğe götürecek araçtır” diye konuştu.

TECHXTILE İLE YENİ KÖPRÜ

Pandeminin küreselleşmeye verdiği yönle birlikte artık çözümlerin de hızlanması gerektiğini kaydeden Batum, “Türk tekstil sektörü, bu süreçte akıllı ve hızlı davranışlar sayesinde ayakta kaldı. Hem dünya genelinde hem de Türkiye özelinde dinamikler, büyük şirketlerden Start-Up şirketlere kaymış durumda. Büyük firmaların, Start-Up şirketler ile birlikte çalışmaları şart. İşte biz de TechXtile ile bu bağlamda köprü kurmak istedik” ifadelerini kullandı.