DOLAR
32,3848
EURO
34,7777
ALTIN
2.395,86
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

TURFOOD 5. Gıda Fuarı Bursa’da başladı

TURFOOD 5. Gıda Fuarı Bursa’da başladı
A+
A-

Uludağ Gazetesi / Taha Tütüncü

TURFOOD 5.Gıda Fuarı Bursa Merinos AKKM’de kapılarını ziyarete açtı.

5’incisi düzenlenen TURFOOD Gıda Fuarı’na Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, İl Tarım Müdürü İbrahim Acar, BESOB başkanı Fahrettin Bilgit, Bursa Ticaret Odası Başkanı İbrahim Burkay, Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, aşçılar ve gıda firmaları fuara katılım sağladı.

Açılış konuşmalarını yapan Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker: Bursa’da 13 tane fuar yapılıyordu. Bursa’nın ekonomisine baktığımızda, ticaretine baktığımızda üretim kapasitesine baktığımızda 13 fuar çok eksikti. Çünkü Antalya’da 33 fuar, Ankara’da 40’a yakın fuar düzenleniyordu. Bizden çok daha düşük illerde. Dolayısıyla biz de tabii tüm bu gerekçelerle buranın fuarlarla, ihtisas fuarlarıyla gelişmesi için Bursa turizmi için gerekli gördük. Bursa ekonomisi, ticareti için bir adım attık. Bugün burada 20. fuarımızı düzenliyoruz o günden bugüne. Ve beşinci gıda fuarımızı da beş yıl pandemi hariç aralıksız yaptık. O yüzden yirminci fuarımıza bugün sizleri görmekten çok mutluyuz. Beşincisini yapmaktan bu fuarımıza katılımlarınızdan dolayı da çok mutluyuz. Bursa’nın gıda konusundaki gücü çok fazla. Fuarımıza geçen yıl 43 firma katıldı. Bu sene 67 firmaya çıktık. Dolayısıyla bu artış bizleri memnun etti. Geleceğe yönelik de umutlandırdı. Fuarımız halka yönelik değil. Fuarımızda belki çok kalabalık olmayacak ama işin tamamen ilgililerine yönelik, ticarete yönelik çalıştık. Amacımız çok kişi gelmesi değil, etkin heyetlerinin gelmesi.“ ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Tarım İl Müdürü İbrahim Acar: “Sizlerin de malumudur. Bursa’da bizim ilk haftamız şu anda. Yeni atandık. Ve bu fuarın da tesadüfen denk gelmesi bizim açımız. Da gayet güzel ve olumlu oldu.Bu fuarların şöyle bir yönü var. Sektördeki gelişmeleri takip etmelerini sağlıyor firmalarımız. Ki gıda anlamında gıda fuarı bu. Gıda anlamında fuarlar özellikle il ticaretine bir canlılık getiriyor. Ki biz Bursa ili olarak gıda anlamında Türkiye’nin sayılı illerinden biriyiz. Yani coğrafi konumumuz, iklimimiz, arazi yapımız bu tip durumlardan dolayı Türkiye’deki avantajlı illerden biriyiz. Ve gıdadaki üretimimiz sanayimize de yansımış gıda sanayinde ve ciddi anlamda ileri bir durumdayız. Ben bu anlamda fuarın organizasyonunda katkısı olan, kurulmasında katkısı olan herkese teşekkür. Ve fuara katkı sağlayan, katılım sağlayan firmalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.“ dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay: “Guarın beşincisi düzenleniyor. Sürdürülebilirlik esastır. Ama bunu başarmak kolay bir iş değildir. Genelde bu tip organizasyonlar ilkinden sonra yüksek oranda enerji kaybeder. Ve netice itibariyle de devamı gelmez. Ama bugün pandemi sonrası dönem ve pandemi dönemi baz alındığında böyle bir fuarın beşincisini yapmak bir başarı. Tebrik ediyorum. Biz Bursa’yı aynı zamanda kongre ve kültür. yapma hedefimiz var hep birlikte biliyorsunuz. Ve bugün hepinizin bildiği gibi Uludağ’da eski senatörüm kirazlı yaylada belki cumhuriyet tarihi. Hayata geçirdiğimiz Bursa açılışını da dünyanın en büyük uzay ve havacılık alanındaki en büyük kongresiyle yapmış olduk. Özellikle uzay merkezi Amerika’da olan derneğin Dünya Astrolatlar Zirvesi’ni Bursa’da yapması, Bursa’nın tanıtımı için müthiş bir fırsat. 38 ülkeden katılan 170’in üzerinde astronot şu an Bursa’da, Uludağ’dalar. Hemen hemen her gün Bursa’ya iniyorlar. İşte bizim hizmet alanındaki restoranlarımızı, kafeteryalarımızı ve tarihi yerlerimizi geziyorlar. Bu etkinlikler gerçekten hem Bursa ekonomisi için hem de ülke ekonomisi için çok önemli. İnşallah bunları hızlandırarak devam edeceğiz. Ben fuarın tüm katılımcılara ve ziyaretçilere hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız: “Gıda sektöründe BESAŞ’la, BursaSu’yla, Tarım AŞ’yle biz de varız Allah’a şükürler olsun. Amacımız Bursa’da en verimli şekle getirmek. hem tarımda hem sanayide hem de diğer sektörlerde bir numara olmak adına yaptığı hizmetlerden dolayı ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Bey’i tebrik ve teşekkür ediyorum. Benden önceki konuşmalarımız fuarların ne kadar önemli olduğunu anlattılar. Ben tabii bu fuar organizasyonunda emeği geçen Hasan Eker kardeşimi de tebrik ediyorum Sizin el attığınız her organizasyon çok güzel oluyor. Çünkü ne ekerseniz onu biçersiniz. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi hiçbir dönemde yalnız bırakmayan aşçılarımıza tekrar tebrik ediyorum. Çünkü onların ellerinden düşen her şey lezzetli oluyor ama bunun bir altyapısı var. Işte o altyapıyla yapmak bize düşüyor. Ben emeği geçen. saygılar sunuyorum.”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuar alanındaki firmalar ziyaret edildi. 28-30 Eylül tarihleri arasında fuar hizmet vermeye devam edecek.