DOLAR
34,3445
EURO
37,4748
ALTIN
3.025,52
BIST
8.626,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
15°C
Bursa
15°C
Açık
Çarşamba Açık
17°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Uzmanından deprem sonrası iletişimin önemine vurgu

A+
A-

Deprem sonrası yardımlaşmada teknik arama kurtarma, lojistik ve temel gıda üretim dağıtım sektörleri ne kadar hayati ise bu süreçte sağlıklı ve hızlı haberleşme adına basın-yayın ile iletişim alanı da bir o kadar büyük önem arz ediyor. Afet ile ilgili bilgi ve mesajlara yönelik platformlar arasında sosyal medya ve diğer iletişim araçları hızlı iletişim için önemli bir fırsat sağlayabiliyor. Bilgi dezanformasyonu da yine aynı büyüklükte zararlara yol açabiliyor. Teyitli ve güvenilir haber aktarımı bilhassa böyle dönemlerde çok önemli. Bunda en büyük görev iletişimcilere düşüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Marka ve İletişim Danışmanı Nesrin Gündüz; yılmadan, araştırarak güvenli haberlerin aktarımı noktasında bilinçlendirmenin önemini vurguluyor…

DEPREM SONRASI İLETİŞİMİNDE “MEDYANIN ROLÜ MÜHİM”

BİLGİ KİRLİLİĞİNİN ÇOK ACİL ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

Deprem sonrasında nakdi ve ayni yardımların yerine ulaştığının takibinde medyaya önemli görev düştüğünün altını çizen Marka ve İletişim Danışmanı, Niş PR Ajans Başkanı Nesrin Gündüz; “İletişimcilerin yaşanan doğal afetlerden sonra dikkat etmesi gereken en önemli nokta, basın organlarını meşgul etmemek adına medya kanallarına gündem dışı içeriğe sahip bülten servis etmemeye özen göstermek. Bu hassas dönemde haberciliğin; başkalarının acılarının davetsiz misafiri olmadan, ama seslerini duyurmak isteyenlere de kulak tıkamadan, hassasiyetle, empati kurmaya çalışılarak yapılması gerekiyor. Afetle ilgili haber ve duyuruların resmi kaynaklardan takip edilerek ve araştırılarak teyit edildikten sonra servis edilmesi dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar arasında yer alıyor. Bunlara özen gösterildiği sürece de sosyal medyada oluşabilecek yanlış bilgi karmaşasına engel olunabiliyor” dedi.

MARKALAR EN DOĞRU ŞEKİLDE ORGANİZE EDİLMELİ

Gündüz: “Kurumların bir diğer dikkat edeceği hususlardan biri de bu bölgede bağlı oldukları marka-ihtiyaç yönetimi oluyor. Bu süreçte danışmanlığı yürütülen markalarla iletişime geçilerek markaların afet bölgelerindeki ihtiyaçlara uygun ürünleri tespit edilmeli ve ürünlerin en güvenli şekilde nakliyesinin planlanması gerekiyor. Halkla ilişkilerin markalarını en doğru şekilde yönlendirerek organizasyonun takibini yapması son derece önem arz ediyor. Markalar adına yapılan bağış ve taziyeler konusunda ise reklam refleksinden uzak durarak, kamuoyu vicdanını rahatsız etmeyecek şekilde duyurular yapılması bekleniyor” açıklamasında bulundu.

ETİKETLER: ,