DOLAR
32,2615
EURO
34,7727
ALTIN
2.414,02
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Yağmurlu
19°C

WIMBLEDON’A YENİ GENÇ ŞAMPİYON: ALCARAZ

A+
A-

Wimbledon bugünlerde 7 yıllık alışkanlığı bozan genç İspanyol tenisçi Alcaraz’ın başarısını konuşuyor. Sadece Wimbledon denirse haksızlık olur çünkü Alcaraz gerek yaşı gerekse 7 yıllık istikrarlı başarıyı egale eden başarısı ile dünyada deprem etkisi yarattı.

Alcaraz Neyi Başardı??

“Şampiyonlar şampiyonunu yenmek” sözünü çoğumuz duymuşuzdur. 20 yaşındaki Alcaraz da Wimbeldon tek erkekler  tenis finalinde 7 yıldır şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Sırp tenisçi  Novak Djokovic’in bu altın ünvanına son vermiş oldu.

Dünyanın En İyisi Artık Carlos Alcaraz

Hırsı, azmi ve bütün bunları 7 yıldır başarısıyla perçinlemiş olmakla dünyaca haklı nam salan  Novak Djokovic, 20 yaşındaki rakibine yenilerek teniste yeni dönemin başlamasına da sebep oldu. 7 yıldır tenis şampiyonluğunu elinde tutan Djokovic’e olan haklı “yenilmez önyargıları” genç Alcazar ile yıkılıp yeni ümitlere de yol açmış oldu.

Novak Djokovic Genç Şampiyonun  Hakkını Vermesini Bildi

Alcaraz’ın finaldeki performansına, Novak Djokovic bile rakibi İspanyol Alcaraz’ın hakkını vermekte hiç gocunmadı ve “Çim korta bu kadar çabuk alışmasını ve büyük başarılara ulaşmasını beklemiyordum. Artık dünyanın en iyisi olduğunu, şüphesiz kanıtladı. Her tip kortta harika maçlar çıkarıyor ve bugün geldiği yeri fazlasıyla hak ediyor.” ifadelerini bizzat kullanmış oldu.