İLK NUMUNELER TRABLUS'A ULAŞTIRILDI
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, ilçemizde tarımı desteklemeye, üreticilerimizin yanında olmaya ve çiftçilerimizin emeklerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için yeni pazar arayışlarına öncelik veriyoruz. Libya ile aylardır sürdürdüğümüz görüşmeler neticesinde, bugün bizden talep edilen 17 farklı tarım ürünümüzün numunelerini hazırlayarak Trablus'a sevk ettik."
'GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN YAKLAŞIM'
Başkan Özel, sadece bugünü değil, geleceği de gözeten bir yaklaşımla hareket ettiklerini vurgulayarak, "Yenişehir'in verimli topraklarında yetişen ürünleri dünya pazarlarıyla buluşturarak kooperatiflerimize ve üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz," şeklinde konuştu.
AFRİKA PAZARINDA VARLIK GÖSTERME
Afrika pazarının ehemmiyetine de değinen Başkan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Trablus, Afrika pazarına açılan stratejik bir geçittir. Dünya ekonomisi giderek Afrika'ya yöneliyor. Bu kıta, tükettiği ürünlerin %87'sini ithal etmektedir. 1,5 milyar insanın yaşadığı Afrika'da, özellikle tarım ürünlerine büyük bir ihtiyaç bulunmaktadır. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak, çiftçilerimizin nitelikli ürünlerinin bu pazarda yer alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Emeğin karşılığını almak, bizler için büyük bir memnuniyet kaynağıdır."






Yorumlar