DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Yerel tohumlar bu şenlikte geleceğe taşınacak

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 7. kez düzenleyeceği Tohum Takas Şenliği’nde 40’ı aşkın çeşitten oluşan toplam 15 bin paket yerel tohum vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacak. Şenliğe çevre illerden kat

Giriş: 07.03.2022 13:30
Paylaş
Yerel tohumlar bu şenlikte geleceğe taşınacak

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 7. kez düzenleyeceği Tohum Takas Şenliği’nde 40’ı aşkın çeşitten oluşan toplam 15 bin paket yerel tohum vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacak. Şenliğe çevre illerden katılacak belediyeler ve tohum grupları da kendi tohumlarını takas edecek.

Nilüfer Belediyesi’nin ata tohumlarını yaşatmak ve geleceğe aktarmak için yıllardır düzenlediği Tohum Takas Şenliği bu yıl da yerel tohuma gönül verenleri Nilüfer’de buluşturacak. 

13 Mart Pazar günü İhsaniye Kapalı Pazar Alanı’nda düzenlenecek 7. Tohum Takas Şenliği’nde 40’ı aşkın tohum çeşidi, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Yaklaşık 15 bin paket yerel tohumun dağıtılması planlanan şenliğe, çevre illerden katılacak tohum grupları ve belediyelerin ilgili birimleri de kendi yerel tohumlarını katılımcılarla paylaşarak takas yapacak. 

Şenliğe katılanlar 41 çeşit tohum arasından istedikleri 5 çeşidi seçip alabilecek.
İhsaniye Kapalı Pazar Alanı’nda yapılacak şenlik, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile başlayacak. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de katılacağı şenlik kapsamında ayrıca, Gökhan ve Enis konseri ile Roman Orkestrası’nın konserine de yer verilecek. 

Yorumlar

Haber Arama