Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Yıldırım Belediyesi Sokak Fotoğrafçılığı Atölyesi İstanbul’da!

Yıldırım’ın fotoğrafçıları Bursa’ya sığmadı, İstanbul’a taştı. Sokak Fotoğrafçıları İstanbul’u fotoğrafladı.

Yıldırım Belediyesi Sokak Fotoğrafçılığı Atölyesi İstanbul’da!

TAHA TÜTÜNCÜ

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Sokak Fotoğrafçılığı Atölyesi hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda tamamlanan Temel Fotoğrafçılık Eğitimi‘ni tamamlayan kursiyerler, Sokak Fotoğrafçılığı atölyesinde hem bilgilerini tazeliyor hem de kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor.

4 Şubat Pazar günü ise İstanbul‘un eşsiz fotoğraflarını yakalamak üzere yola koyuldular. Fotoğraf sanatçısı Ahmet Çetin önderliğinde soğuk havaya aldırmayan kursiyerler, İstanbul’un tarihi mekanlarında ve sokaklarında çekim yaptılar.

Tarihi Kültür ve Sokak Yaşamı Fotoğrafta Buluştu

Çamlıca Camii‘nden başlayan çekim güzergahı Demir Kilise, Süleymaniye Camii, Eyüp Sultan Cami, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Galata Kulesi ve Haliç Köprüsü istikametinde devam etti. Hem tarihi yapıları hem de sokak hayatını fotoğraflayan kursiyerler, eşsiz fotoğraflara imza attı.

İstanbul‘da bulunan bazı tarihi ve dini yapıların insan-mekan ilişkisi çerçevesinde ve Sokak Fotoğrafçılığının teması olan “Sokaklardaki Yaşam” biçiminin fotoğraflanması konusunda önem gösterdiler. Gezi Haliç Köprüsü‘ndeki çekimlerle son buldu.

AHMET ÇETİN, “ZENGİN BİR SANAT DALI”

Gezi sonrasında açıklamalarda bulunan fotoğraf sanatçısı Ahmet Çetin, “Onca soğuğa rağmen özveriniz, çabalarınız ve çok güzel bir gün için hepinize tüm içtenliğimle teşekkür ederim arkadaşlar. Çekim boyunca göstermiş olduğunuz sabır, disiplin ve yaratıcılık beni gerçekten çok etkiledi. Her birinizin bakış açısı ve fotoğraflarınıza kattığınız özgün yorumlar, sokak fotoğrafçılığının ne kadar zengin ve çeşitli bir sanat dalı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Sağ olun, var olun” ifadelerini kullandı.

Atölye Katılımcıları Memnun

Atölye katılımcıları da İstanbul’da çekim yapmaktan ve Ahmet Çetin’den bilgiler almaktan çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Katılımcılar, atölyede öğrendikleri bilgilerle daha güzel fotoğraflar çekebileceklerini ve kendilerini geliştirmeye devam edeceklerini söylediler.

Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği Sokak Fotoğrafçılığı Atölyesi, fotoğrafçılığa meraklı olanlar için önemli bir fırsat sunuyor. Atölye sayesinde kursiyerler, bilgilerini tazeleme ve kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar.

Atölye Hakkında

Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği Sokak Fotoğrafçılığı Atölyesi, ücretsiz olarak düzenleniyor. Atölye kapsamında kursiyerlere fotoğrafçılığın temel teknikleri, sokak fotoğrafçılığının püf noktaları ve kompozisyon gibi konularda bilgiler veriliyor. Ayrıca, kursiyerler uygulamalı olarak da çekim yapma imkanı buluyorlar.

Atölye hakkında daha fazla bilgi almak için Yıldırım Belediyesi’nin web sitesini veya sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.