DOLAR
32,2092
EURO
34,7613
ALTIN
2.424,84
BIST
10.183,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanları için seferber oldu

Yıldırım Belediyesi, 35 bin 772 hayvanı tedavi etti, 2 bin 892 hayvanı sahiplendirdi.

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanları için seferber oldu

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2019 yılından bu yana toplamda 35 bin 772 hayvanı tedavi ederken, 2 bin 892 hayvanı da sahiplendirdi. Öte yandan ekipler, ilçedeki kedi evleri, otomatik ve mekanik yemlikler, panel telle çevrili beslenme odakları, su odakları ve şehrin muhtelif yerlerine periyodik olarak kedi ve köpek maması, yem ve su bırakıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, sokak hayvanlarının da birer canlı olduğunu ve onlara sahip çıkmanın hem insani hem de vicdani bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Başkan Yılmaz, “Sokak hayvanları, bizimle birlikte bu şehirde yaşayan canlılardır. Onların da yaşama hakkı vardır. Bizler, Yıldırım Belediyesi olarak sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca sahiplendirme çalışmalarıyla da sokak hayvanlarını sıcak yuvalara kavuşturmaya çalışıyoruz. Hep birlikte sokak hayvanlarımıza sahip çıkalım” dedi.