DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ

Yıldırım belediyesinin düzenlediği Geleneksel Sünnet Şöleni Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Şölene Bursa Büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Bursa Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Milletvekillerinden Mustafa Varank, Ayhan Salman, Emel Gözükara Durmaz, Ahmet Kılıç katıldı. Bin sünnet çocuğuna ev sahipliği yapan şölen, Türkiye birincisi Hafız Ömer çalı’nın kuran tilavetiyle başladı.

Törende ev sahipliği yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz “Bugün adamlığa ilk adımını atan kıymetli yavrularımızın bu özel gününde yanındayız. Tüm yavrularımıza acil şifalar diliyorum.Bine yakın çocuğumuzu özel hastanelerde sünnet olacak şekilde organizasyon yaptık. Çok şükür sıkıntı yaşamadık. Bugün de bunu taçlandırıyoruz.Bu yavrularımızı vatana, millete ve ailelerine hayırlı bir insan olmalarını temenni ediyorum. Unutmayın Yıldırım sizinle güzel.” ifadelerini kullandı.

Şölene katılan bir diğer belediye başkanı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da “Bizleri bu güzel havada, bu güzel ortamda bizleri bir araya getiren sevgili kardeşim Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Bizim gerçekten heyecanımız var. Yıldırım’da kentsel dönüşüm yapıyoruz, yeni yollar açıyoruz, yeni spor tesisleri açıyor Yıldırım’ı himaye altına almaya çalışıyoruz. Bir yandan da boş durmayıp bu güzel şölenlerle hem çocuklarımızı hem analarımızı hem babalarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz. Bin çocuğumuzun sünnet şöleni gerçekleşti. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bizim derdimiz var dedik, heyecanımız var dedik. Bizim cumhurbaşkanımızla birlikte gerçekten bu ülkeye heyecanımız var. Bu çocuklarımız geleceğin doktorları öğretmenleri.

İstiyoruz ki milletine, vatanına, bayrağına, atasına layık bir şekilde gelişsin. Siz analardan ve babalardan ricam şudur ki yavrularınızı bırakmayın. Bütün beklentimiz budur. Yoksa ne kentsel dönüşümlerin, ne yolların, ne spor tesislerin hiç bir önemi yoktur. Rabbim inşallah evlenme cemiyetlerini de birlikte görmeyi nasip etsin.

Şölene Bursa’ya bakanlık döneminde de oldukça katkıda bulunmuş olan vekil Mustafa Varank da katıldı. Varank “Evlatlarımıza Allah uzun ömürler versin. Önlerinde heyecanlı yaşayacağı anılar olacak. Sünnette bu heyecanlardan birisi. Oktay başkanıma siz değerli aileleri yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum. İnşallah bereketli bir toplantıyla yavrularımızın sünnetlerini kutlamış oluyoruz. Biz bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yüzyıllardır dünyada adalet kuran bir milletiz. Türkiye bu gelenekten hiç kopmasın. Şiarlarımıza, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkarak geleneklerimizi dünyalara duyurmaya devam edeceğiz. Evlatlarımız açısından endişeyle gündemi takip ediyoruz. Dünya farklı noktalara gidiyor. Biz geleneklerimizle evlatlarımıza sahip çıkacağız. Dünyanın sapkın alışkanlıkların içimize girmesine izin vermeyeceğiz.” Eğer güçlü bir Türkiye istiyorsak ailemize sahip çıkmaya çalışacağız. Meclis açıldığında ailenin korunma konusunu önemle bildireceğiz. Sizlerden de bu yönde destek bekliyoruz. Çünkü aile olmazsa toplum olmaz. Toplum olmazsa Türkiye olmaz.” ifadelerini kullandı.

Toplu fotoğraf çekildikten sonra mehter marşları ve sihirbazlık gösterileriyle şölen devam etti