DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Yıldırım İstihdam Merkezi, 34 Bin 212 Kişiye İş Kapısı Oldu

Yıldırım İstihdam Merkezi, 34 Bin 212 Kişiye İş Kapısı Oldu

Yıldırım Belediyesi’nin, İŞKUR ve BTSO iş birliğinde hayata geçirdiği Yıldırım İstihdam Merkezi, 4,5 yılda bin 610’u engelli olmak üzere 34 bin 212 kişiyi istihdama kazandırdı.

Yıldırım Belediyesi, İŞKUR ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) iş birliğinde hayata geçirdiği Yıldırım İstihdam Merkezi ile işveren ve iş arayanları bir araya getirerek yeni istihdam alanlarının açılmasına vesile oluyor.

Yıldırım İstihdam Merkezi’ne ulaşarak taleplerini ileten vatandaşlar için önemli çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, merkezin hizmete başladığı Kasım 2019’dan bu yana bin 610’u engelli olmak üzere 34 bin 212 kişiyi istihdama kazandırdı.

“Çalışan ile İşvereni Buluşturuyoruz”

İstihdam Merkezi ile iş arayanla çalışanları bir araya getirerek her iki tarafı mutlu ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım İstihdam Merkezi, Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi, Kadın Kooperatiflerimiz, Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezlerimiz gibi projelerimiz ile hemşehrilerimizin meslek edinmelerine ve iş bulmalarına katkı sağlıyoruz. Özellikle genç nüfusun istihdam edilmesi için iş gücü açığı olan meslek gruplarında gençlerimizin becerilerinin geliştirilmesi amacıyla başta tekstil olmak üzere, otomotiv ve makine eğitimleri veriyoruz. Kadınlarımızın kendi el emeği göz nuru ürünlerini ekonomik değere dönüştürmeleri için onlara destek oluyoruz” diye konuştu.

“Yıldırım’da İstihdam Sevinci Yaşanıyor”

Yıldırım İstihdam Merkezi’nin Yıldırım’da istihdam seferberliğine önemli katkı sağladığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Merkezimiz sayesinde vatandaşlarımıza nitelikli iş fırsatları sunuyoruz. İş arayan vatandaşlarımızın özgeçmişlerini kayıt altına alıyor, işverenlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda uygun adaylarla buluşturuyoruz. Bu sayede hem vatandaşlarımızın iş bulmaları hem de işverenlerimizin nitelikli personel bulmaları sağlanıyor. Yıldırım’da istihdam sevinci yaşıyoruz” dedi.