DOLAR
32,2063
EURO
34,7417
ALTIN
2.425,49
BIST
10.157,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C

Yıldırım’a 1 milyon metrekare yeşil alan daha kazandırıldı

Yıldırım Belediyesi, ilçeye kazandırdığı 1 milyon metrekarelik yeni yeşil alanla birlikte ilçenin yeşil kimliğini yeniden kazandırıyor.

Yıldırım’a 1 milyon metrekare yeşil alan daha kazandırıldı

Yıldırım Belediyesi, ilçenin yeşil kimliğini yeniden kazandırmak için yürüttüğü ‘yeşil seferberlik’ kapsamında 1 milyon metrekarelik yeni yeşil alan kazandırdı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ilçeye kazandırdığı yeni yeşil alanlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Dünyanın hiçbir şehri bir renkle anılmamakta. Yalnızca yeşil rengi Bursa ile özdeşleşmiştir. Yeşil kimliğine katkı sağlayan Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’ı tebrik ediyorum. Canını vatan için feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise, “Biz bu düşünce ile ilçemizdeki yeşil alan miktarını kişi başı bir metrekare yükseltmek düşüncesiyle 700 bin metrekare yeni yeşil alan hedefi koymuştuk. Büyükşehir Belediyemiz ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızın desteği ile kısa sürede tamamladıktan sonra hedefimizi 1,5 milyon metrekare olarak güncelledik. Bunun da 1 milyon metrekaresini tamamladık” dedi.

Yıldırım’a kazandırılan 1 milyon metrekarelik yeni yeşil alanlara ilişkin bilgiler veren Başkan Yılmaz, “31’i yeni park, 40’ı sil baştan yenilenen park, 5 orman parkı ve 2 millet bahçesi olmak üzere 78 proje kazandırdık. Bu projeler kapsamında 10 bin yeni ağaç diktik, 2 milyon metrekare çim serimi yaptık, 40 kilometrelik bisiklet yolu ve 10 kilometrelik yürüyüş yolu inşa ettik” diye konuştu.

Şehit Yusuf Sel Parkı’nın açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bugün hem yeni bir alanı ilçemize kazandırıyoruz hem de şehidimiz Yusuf Sel’e vefa borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirmiş oluyoruz. 2 bin 144 metrekarelik alana sahip parkımızın bin 195 metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Ayrıca parkımızı yeraltı damlama ve yağmurlama sulama sistemlerini entegre bir şekilde kullanılarak su tüketimini azaltacak şekilde planladık. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’da yeşil alan miktarının artmasıyla birlikte hava kalitesinin de iyileştiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Yeşil alan miktarının artmasıyla birlikte hava kalitesi de iyileşiyor. Yapılan araştırmalara göre, yeşil alanların bulunduğu bölgelerde hava kirliliği oranı yüzde 20 oranında azalıyor. Ayrıca yeşil alanlar, şehir gürültüsünü azaltarak yaşam kalitesini yükseltiyor” dedi.

Şehit Yusuf Sel Parkı’nın açılışı, şehit Yusuf Sel’in kabrine ziyaret ve dua ile sona erdi.