DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
34°C
Bursa
34°C
Açık
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
31°C

Yıldırım’da Kadının Adı Var, Emeği Var, Değeri Var

Yıldırım Belediyesi, Türkiye’ye örnek teşkil eden kadına yönelik projeleriyle farkındalık oluştururken, 15 bin 529 kadını istihdama kazandırdı. 258 bin 454 kadına eğitim verildi, 96 bin kadın ise spor merkezlerinden yararlandı.

Yıldırım’da Kadının Adı Var, Emeği Var, Değeri Var

Yıldırım Belediyesikadına yönelik projeleriyle örnek teşkil etmeye ve farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Kadınlara yönelik istihdam projeleri, eğitim programları, kadın kooperatifleri, kadın spor merkezleri ile yüz binlerce kadına hizmet ettiklerini belirten Yıldırım belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kadınların güçlendirilmesi; üretim dünyasına, adil ve hakkaniyetli bir sistem ile dâhil edilmesi, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen her toplum için bir tercih değil, mecburiyettir. Bu düşünce ile Cumhurbaşkanımızın ‘Güçlü bir Türkiye üç temel üzerinde yükselir: Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum’ sözlerini kendimize şiar edinerek kadınları öncelikli hizmet gruplarımız arasına aldık” dedi.

Kadının sosyal hayatta olduğu kadar ekonomik alanda da konumlarının güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Yılmaz, “Bu düşünceyle Yıldırım Meslek Edindirme Kurslarımız (YIL-MEK), Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezlerimiz, Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’mizde 250 bin kadına mesleki, teknik ve el sanatları eğitimi verdik. 16 bin 200 kadının istihdamını sağladık. 12 kadın kooperatifi ile Bursa’da en çok kadın kooperatifine sahip ilçeyiz. Bu kooperatiflerde kadınlarımız, kendileri üretiyor, ürettiklerini ekonomik değere dönüştürerek aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. 8 ticari kooperatifimizin bir araya gelmesiyle kurduğumuz Sınırlı Sorumlu Gülçiçek Hatun Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği sadece Yıldırım’a değil aynı zamanda Bursa’mızdaki ve bölge illerdeki kooperatiflere de hizmet verecek. Üst birlik yapılacak tüm kadın çalışmalarında birlikte hareket edilmesi ve geniş bir pazar ağının kurulmasına vesile olacak. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesini kendimize görev biliyoruz. Yaptıklarımızın yanı sıra, bu yolda yapacak daha çok işimiz var. İnşallah çalışmaya, üretmeye ve kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 6 kadın spor merkezimizde 46 bin 863 kadına spor yapma imkânı sağladık. Biz kadınlarımızın hayatın her alanında daha güçlü olması bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da farkındalık oluşturan projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.