DOLAR
34,0982
EURO
37,7411
ALTIN
2.919,46
BIST
8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
30°C
Bursa
30°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Yağmurlu
28°C
Pazar Yağmurlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C

Zafer Partisi Sözcüsü Karamahmutoğlu: “Hudutlar Namustur”

Zafer Partisi Sözcüsü Karamahmutoğlu: “Hudutlar Namustur”
A+
A-

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, hükümetin sınır güvenliği, eğitim ve Avrupa Birliği politikaları hakkında sert eleştirilerde bulundu.


Sınır Güvenliği Üzerine Vurgular

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, partinin gündeme ilişkin görüşlerini paylaştı. Karamahmutoğlu, Zafer Partisi’nin kurulduğu günden bu yana sınır güvenliğine büyük önem verdiğini belirterek, “Hudut namustur” ifadesini hatırlattı. Bu bağlamda, gençlerin bu sloganı benimseyerek sokaklarda pankartlar açtığını fakat hükümetin bu durumu baskı yoluyla engellediğini ifade etti.

Göçmen Sorunu ve Hükümet Eleştirisi

Karamahmutoğlu, Türkiye’nin 13 milyon sığınmacıyla karşı karşıya kaldığını ve hükümetin hudut kapılarını yeterince koruyamadığını vurguladı. Yunan sahil güvenlik güçlerinin Türk karasularına sızması ve mülk gaspı yapması konusunu da gündeme getirerek, hükümetin bu konuda sessiz kalmasını eleştirdi.

Avrupa Birliği ile İlişkiler

Karamahmutoğlu, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile olan ilişkilerinin 22 yıllık süreçte giderek kötüleştiğini belirtti. Hükümetin AB’ye katılım vaadinin yerine getirilmediğini ve bu konuda geçmişte verilen sözlerin unutulduğunu dile getirdi.

Eğitimde Tasarruf Eleştirisi

Eğitim alanındaki tasarruf tedbirlerine de değinen Karamahmutoğlu, AK Parti hükümetinin okullardaki temizlik ve hijyen konularında yeterli önlemleri almadığını belirtti. Bazı belediyelerin bu konuda adım atmasına rağmen, hükümetin engelleyici tutum sergilediğini ifade etti.

Suçla Mücadele ve Toplumsal Güvenlik

Zafer Partisi, suç örgütleri ve uyuşturucu ile mücadele konularında da kesintisiz bir çalışma yürütme kararı aldığını açıkladı. Karamahmutoğlu, bu konularda toplumu bilinçlendirme çabalarının süreceğini belirtti.

Dini ve Mezhepsel Politikalar

Karamahmutoğlu, Fener Rum Patrikliği’nin uluslararası toplantılarına katılımını eleştirerek, Türkiye’nin dini ve mezhepsel çatışmalardan uzak durması gerektiğini vurguladı. Eğitimde birlik ilkesinin korunması gerektiğini ifade etti.

Ekonomik Sorunlar ve Anayasa Tartışmaları

Karamahmutoğlu, halkın geçim sıkıntısından şikayetçi olduğunu ve anayasa değişikliklerinin bu sorunları çözmeyeceğini savundu. Anayasanın ilk dört maddesinin dokunulmaz olduğuna dikkat çekerek, hükümetin amacının sadece 101. maddeyi tartışmaya açmak olduğunu öne sürdü.